OVO JE RECEPT ZA PRAVE SREMAČKE SALČIĆE! Posebnu slast im daje NEOBIČAN SASTOJAK po kome su ovi kolačići dobili ime (VIDEO)
Foto: Kurir televizija

kurir tv

OVO JE RECEPT ZA PRAVE SREMAČKE SALČIĆE! Posebnu slast im daje NEOBIČAN SASTOJAK po kome su ovi kolačići dobili ime (VIDEO)

Zanimljivosti -

Konačno je stiglo vreme prazničnog raspoloženja pesme i vina, ali i vreme kada u širokom luku zaobilazimo vage za merenje, zbog obilnog i nezasitog prejedanja, narodski rečeno vreme krkanja.

Postoje zaboravljena jela koja nam nisu na radaru, zbog proverenih, ali već pomalo dosadnih, čudesa od mesa, sarmi i ruskih salata, koje će se nesumnjivo naći pred nama.

Jedno od takvih jela jeste stara sremačka poslastica - čuveni salčići.

salčići, slatko testo
foto: Profimedia

Ovaj kolač napravljen po pravom tradicionalnom receptu možete probati festivalu Gastro Srem koji se pred sam kraj godine održava u Staroj Pazovi.

A jedna od kuvarica, Ceca Sremica bavi se proizvodnjom kolača već 15 godina i otkrila je kako se na pravi način prave salčići.

Ono što je posebno zanimljivo jeste da je jedan od osnovnih sastojaka svinjsko salo po kome su ovi kolači i dobili ime.

A kompletan Cecin recept za slasne salčiće pogledajte u videu:

03:31

OVO JE RECEPT ZA PRAVE SREMAČKE SALČIĆE! Posebnu slast im daje NEOBIČAN SASTOJAK po kome su ovi kolačići dobili ime

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

14:36

KOJEKUDE PO SRBIJI: Smederevo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track