Konačno je stiglo vreme prazničnog raspoloženja pesme i vina, ali i vreme kada u širokom luku zaobilazimo vage za merenje, zbog obilnog i nezasitog prejedanja, narodski rečeno vreme krkanja.
Postoje zaboravljena jela koja nam nisu na radaru, zbog proverenih, ali već pomalo dosadnih, čudesa od mesa, sarmi i ruskih salata, koje će se nesumnjivo naći pred nama.
Jedno od takvih jela jeste stara sremačka poslastica - čuveni salčići.
Ovaj kolač napravljen po pravom tradicionalnom receptu možete probati festivalu Gastro Srem koji se pred sam kraj godine održava u Staroj Pazovi.
A jedna od kuvarica, Ceca Sremica bavi se proizvodnjom kolača već 15 godina i otkrila je kako se na pravi način prave salčići.
Ono što je posebno zanimljivo jeste da je jedan od osnovnih sastojaka svinjsko salo po kome su ovi kolači i dobili ime.
A kompletan Cecin recept za slasne salčiće pogledajte u videu:
03:31
OVO JE RECEPT ZA PRAVE SREMAČKE SALČIĆE! Posebnu slast im daje NEOBIČAN SASTOJAK po kome su ovi kolačići dobili ime
Kurir.rs
Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.