SLAVNI KUVAR OTKRIO KOJE JELO NIKAD NE NARUČUJE U RESTORANU: "Ako vam konobar preporuči OVO JELO, postavite mu SAMO JEDNO PITANJE"
Foto: EPA/NIC BOTHMA

KORISTAN SAVET

SLAVNI KUVAR OTKRIO KOJE JELO NIKAD NE NARUČUJE U RESTORANU: "Ako vam konobar preporuči OVO JELO, postavite mu SAMO JEDNO PITANJE"

Zanimljivosti -

Slavnog kuvara Gordona Remzija teško je zadovoljiti i prevariti. Poznat po oštrom jeziku koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim i sa desetinama restorana i sedam Mišlenovih zvezdica, otkrio je koje jelo nikada ne naručuje u restoranu. Reč je o supi dana, koju će vam konobar u 90 odsto slučajeva preporučiti.

Restorani često ponovo koriste hranu koja je stara i predstavljaju je kao specijalitete, objašnjava Remzi za Town & Country. Kako kaže, ako vam konobar ponudi supu dana, najbolje je da mu postavite jedno pitanje i znaćete o čemu se radi.

Gordon Remzi
foto: Matt Crossick / PA Images / Profimedia

"Pitajte koja je bila jučerašnja supa dana, pre današnjeg specijaliteta. Moglo bi da se desi da je to supa meseca", upozorava kuvar i dodaje da, pored ovog pitanja, često traži preporuku od konobara.

"Zavisi stvarno od restorana, ali konobari obično probaju većinu jela sa menija i mogu da vam pruže uvid u to šta je kuvar dodao ili šta lokalci vole. Putujući, dobio sam puno sjajnih preporuka od konobara", kaže Gordon Remzi, koji je, podsetimo, nedavno šokirao javnost kada je otkrio koji obrok bi poželeo, a da mu je poslednji.

Naveo je engleski doručak, piletinu na puteru, pileća krilca 'Buffalo', goveđi 'wellington' po sopstvenom receptu, džin i tonik 'Monkey 47', puding od karamele sa sladoledom od vanile, prženu 'Mars' čokoladicu i jela brze hrane američkog lanca In-N-Out. S obzirom na to da je često kritikovao brzu hranu, mnogi su se iznenadili kada su čili da bi Remzi za poslednji obrok u životu izabrao dupli hamburger.

(Kurir.rs/ Mondo/ L. S)

Bonus video:

01:03

NAJBOLJE SARME OD ZELJA! Profesionalni kuvar u žiriju, a majke i snajke IZNENADILE PRIPREMOM I SERVIRANJEM!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track