LIMUN STAR 285 GODINA PRODAT NA AUKCIJI: Kada vidite BASNOSLOVNU CIFRU neće vam biti dobro, a na njemu postoji i neobična poruka
Foto: Shutterstock

FOTO

LIMUN STAR 285 GODINA PRODAT NA AUKCIJI: Kada vidite BASNOSLOVNU CIFRU neće vam biti dobro, a na njemu postoji i neobična poruka

Zanimljivosti -

Nesvakidašnja priča započinje odlukom vlasnika ormana iz 19. veka da ga proda, jer mu je zauzimao previše prostora u kući.

Orman je završio kod aukcionara koji ga je fotografisao, a onda je u jednoj od fioka pronađen stari, isušeni limun.

limun
foto: Shutterstock

Možda bi aukcionar bacio voćku da nije primetio neobičnu poruku, urezanu na koru: “Gospodin P Lu Franćini 4. novembra 1739. godine za gospođicu E Bekster”.

Pred sobom je imao, verovatno, romantični dar star 285 godina!

Pretpostavlja se da je limun donet iz tada kolonijalne Indije, a pronađen je u “izuzetno dobrom stanju”, prenosi Express.

S obzirom da je reč o neobičnom pronalasku, limun je ponuđen na aukciji u “Bretelsu”. Očekivalo se da dostigne cenu od 40 do 60 evra.

Možete shvatiti oduševljenje kada je nakon burnog nadmetanja prodat za 1.300 evra! S druge strane, orman u kojem je pronađen kupljen je za trideset.

“Ko zna koliko je limun dugo stajao u ormanu. Verujemo da predstavlja znak ljubavi. Ovakva cena je postignuta jer ništa slično nećete videti u katalogu”, kazao je aukcionar Dejvid Bretel.

(Kurir.rs/Telegraf.rs/A.G.)

Bonus video:

05:43

KAKO DO PLATE OD 1.400 EVRA? Goran Vesić o razvojnim projektima za napredak zemlje: Šta je prodaja Sava Centra donela Srbiji?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track