SRELI SE NAJNIŽA ŽENA I NAJVIŠI ČOVEK NA PLANETI: Viši je od nje skoro 2 METRA, a evo koliku je visinu ona dostigla! Fotke su HIT
Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

SUDAR SUPROTNOSTI

SRELI SE NAJNIŽA ŽENA I NAJVIŠI ČOVEK NA PLANETI: Viši je od nje skoro 2 METRA, a evo koliku je visinu ona dostigla! Fotke su HIT

Zanimljivosti -

Najniža žena na svetu Joti Agme i najviši čovek na planeti Sultan Kosen sreli su se juče u Kaliforniji. Nesvakidašnje fizičke karakteristike odvele su ih do Ginosve knjige rekorda. Svojim životnim pričama inspirišu mnoge jer se hrabro nose sa svim životnim izazovima.

Joti Agme, Sultan Kosen
foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Joti Agme iz indije dostigla je visinu od 62. 8 cm. Rođena je 16. decembra 1993. u Maharaštri, u Indiji. Njena majka tvrdi da je bila normalne veličine na rođenju i u ranim godinama detinjstva. Prestala je da raste sa pet godina, ali je nastavila da pohađa redovnu školu. Nije smatrala svoju veličinu preprekom, zahvaljujući nepokolebljivoj podršci njene porodice. Sestra joj je bila velika pomoć tokom studija koje je Joti sa uspehom završila.

- Kada nije bila ovako poznata, ljudi su je zadirkivali i ismevali su je, bila je tada veoma utučena - rekao je njen otac. Lekari su najpre mislili da je uzrok visine ove devojke nedostatak hormona rasta. Kasnije je utvrđeno da je njeno stanje uzrokovano ahondroplazijom, oblikom patuljastostog rasta, piše "Bright side".

Kada je napunila 18 godina, Ginisova knjiga rekorda proglasila ju je najnižom ženom na svetu zbog čega se osetila "posebnom, važnom i voljenom". Joti Amge je veoma popularna glumica u rodnoj Indiji, a postaje sve uspešnija i u Holivudu! Joti je veoma aktivna na Instagramu gde ima impresivnih 1.1 miliona pratilaca.

Joti Agme, Sultan Kosen
foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Sultan Kosen je farmer iz Turske, visok 2. 51 metar. Razlog njegovog rasta jeste tumor koji utiče na funkciju hipofize. Zbog svoje visine mora da hoda na štakama. Poznat je i po svom osmehu sa kojim se uvek pojavi u javnosti.

Ističe prednosti svoje visine pa kaže da može da vidi sa velike udaljenosti, ali i da pomogne svojoj porodici u kućnim poslovima, na sebi svojstven način. Požalio se pak da mu je teško da pronađe odgovarajući odeću i obuću (dužina unutrašnje strane noge iznosi 113 centimetara a dužina rukava je 97 centimetara). Pre 11 godina oženio se Merve Dido.

(Kurir.rs/ŽenaBlic/A.G.)

Bonus video:

02:45

KRAJ TOPLOG TALASA OČEKUJE SE OVOG DATUMA, A TEMPERATURE ĆE MOŽDA OBORITI REKORD! Meteorolog saopštio kada se može očekivati sneg

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track