"CELU NOĆ SMO REŠAVALI" Zadatak iz matematike za 1. razred osnovne napravio HAOS: Ni deca ni roditelji ne mogu da dođu do REŠENJA
Foto: Shutterstock

ništa im nije jasno

"CELU NOĆ SMO REŠAVALI" Zadatak iz matematike za 1. razred osnovne napravio HAOS: Ni deca ni roditelji ne mogu da dođu do REŠENJA

Zanimljivosti -

Majka iz Teksasa, Tiša Sanders, nedavno je iznenadila i zbunila korisnike društvenih mreža zadatkom koji je njena šestogodišnja kćerka dobila u školi.

Naizgled jednostavan matematički izazov stvorio je konfuziju, a pokušajte da ga rešite. Dakle, potrebno je da broj 27 razdvojite na desetice i jedinice, a potom kažete koliko ima jedinica.

deca, škola
foto: Shutterstock

Kao što vidite, ćerka Samer napisala je da broj 27 sadrži dve desetice i sedam jedinica.

Na kraju je dodala da broj 27 ima sedam jedinica, ali je nastavnica odgovor ocenila kao netačan, prenosi New York Post.

Zbunjena Tiša morala je da reaguje:

Pozdrav, samo sam htela da upitam kako je Samer pogrešila? Njen tata i ja smo celu noć pokušavali da uočimo grešku i želimo da budemo sigurno da smo na pravom putu”, stajalo je u poruci nastavnici.

Odgovor je glasio:

“Ovo je nova matematika koju predajemo. Želimo da shvati da imati dve desetice i sedam jedinica znači isto što i 27 jedinica”.

Ispovremeno, prosvetna radnica je nacrtala dijagram tačnog odgovora.

Tiša je objavila zadatak i istakla da je šest godina bila učiteljica u osnovnoj školi, ali da nikada nije naišla na ovakvo pitanje.

Time je izazvala lavinu komentara, a ljudi su je mahom podržali.

“Ovakva pitanja vode u neuspeh”, napisala je jedna osoba, a druga se nadovezala: “Umesto strelica je trebalo da stoje znakovi jednakosti. To bi detetu ukazalo da su sve komponente iste”.

(Kurir.rs/Telegraf.rs/A.G.)

Bonus video:

02:10

PLESAČI VAN SEBE, OVAKAV IZAZOVAN ZADATAK JOŠ NISU IMALI! Lola: To je naše nacionalno blago, moraćete se uhvatiti u KOŠTAC SA TIM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track