KOPALI DVORIŠTE, A U NJEMU NAŠLI NEVEROVATNO OTKRIĆE: Nisu mogli ni da slute šta se nalazilo ispod drveta u njihovom vrtu (VIDEO)
Foto: Printscreen TikTok

evo šta su našli

KOPALI DVORIŠTE, A U NJEMU NAŠLI NEVEROVATNO OTKRIĆE: Nisu mogli ni da slute šta se nalazilo ispod drveta u njihovom vrtu (VIDEO)

Zanimljivosti -

Žena po imenu Beks i njen partner su nedavno, prilikom uređivanja bašte, u njoj pronašli - tajni tunel.

Par je ostao zapanjen nakon što je pronašao tajni deo istorije dok je kopao u svojoj bašti.

tunel
foto: Printscreen

U ovo doba godine mnogi sređuju svoje bašte pripremajući se za prolećnu sezonu. Kopanjem se mogu pronaći mnoge zanimljive stvari, ali ovaj par iz Velike Britanije pronašao je, ni manje ni više, nego ulaz u sakriveno atomsko sklonište, piše Mirror.

Beks je na TikToku objasnila da ga ranije nije otkrila zbog velike debele ploče koja je pokrivala ulaz. Ali, nakon mnogo kopanja, ona i njen partner su konačno uspeli.

Kada su ušli u staro sklonište, zaprepašćeni vlasnici su pronašli zamke za pacove, staklene flaše i staru grnčariju.

- Bilo je i mnogo zarđalih stvari i puno paukova - dodao je Beks i otkrio:

- Proučavali smo istoriju toga. To je bilo sklonište za sve lokalne majke i njihovu decu. Nekoliko meštana nam je reklo da je tu nekoliko godina nakon što smo se uselili. Bio je sakriven ispod debele daske pored drveta. Izlazi na dnu puta, ali taj kraj je zapečaćen. Dakle, to je jedini ulaz i izlaz iz naše bašte.

@bexh5 Finding an Air raid shelter in our garden. Part 3 - The video tour. We added the lights to save carrying torches. 😊#airraidshelters #wartime #history #england #coolplaces #fyp ♬ Good Times - Bruno Boe

Beks je dodala da su im se javili mnogi fotografi koji su želeli da slikaju prostor, a par je odlučio da čitav prostor skloništa - osvetli.

Iznenađenim vlasnicima skloništa mnogi su predlagali da taj prostor pretvore u prostor za druženje ili igraonicu. Predlagali su im i da bi mogli da iznajmljuju prostor.

Vlasnici su rekli da prostor žele da sačuvaju i zadrže njegov prvobitni izgled.

- Ionako ne želimo da to previše menjamo. To je neverovatan deo istorije - rekla je Beks.

Kada je njihov video objavljen na društvenim mrežama, mnogi ljudi su reagovali i ostavili svoje komentare.

"To je stvarno super – voleo bih da nađem ovako nešto u svojoj bašti“, napisao je jedan čovek, a drugi je predložio braćnom paru da sve zadrži onako kako je i da ne menja tunel.

(Kurir.rs/Informer/A.G.)

Bonus video:

00:45

Tunel Iriški venac

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track