"MOJA DEVOJKA JE PREBLEDELA KADA JE VIDELA LICE NAŠE BEBE" Novopečeni otac došao u bolnicu da izvede dete i napravio HAOS
Foto: Zorana Jevtić

"MOJA DEVOJKA JE PREBLEDELA KADA JE VIDELA LICE NAŠE BEBE" Novopečeni otac došao u bolnicu da izvede dete i napravio HAOS

Zanimljivosti -

Novi tata je podelio svoj užas nakon što je slučajno uzeo pogrešnu bebu iz bolnice - i izazvao ogromnu paniku. Objasnio je kako 'nije bio priseban' od rođenja ćerke, brinući se o svojoj devojci i njihovom detetu koje je osam dana provelo na intenzivnoj nezi.

Govoreći na Redditu, napisao je: „Moja beba je imala blagu infekciju pa je ostala na intenzivnoj intenzivnoj negu nekoliko dana. Moja devojka je došla kući tri dana nakon porođaja, ali smo se vraćali u bolnicu da vidimo našu ćerku svaki dan pošto je... Danas je naša ćerka otpuštena iz bolnice pa smo otišli ​​po nju. Moja devojka je otišla da potpiše neke papire u drugoj sobi."

Priznajući da je bio veoma zabrinut zbog dovođenja bebe kući, kaže da je na kraju otišao u pogrešnu bolničku sobu i stavio tuđe dete u svoje auto sedište. „Bio sam potpuni idiot. Ušao sam u sobu pored koje je bila moja ćerka. Obe bolničke sobe su izgledale potpuno isto, a ova druga beba je nosila beli bodi i žutu kapu, baš kao i moja ćerka. Moja ćerka je imala narukvicu, ova beba nije, ali ja sam to shvatio tek kasnije. Stavio sam bebu u sedište automobila i otišao na recepciju -rekao je on.

Dok je čekao svoju devojku, pojavila se njegova mama - ali je znala da nešto nije u redu čim je videla dete.

„Tražila je da drži bebu i ja sam pristao. Ona ju je podigla i rekla 'Majk...' po tonu njenog glasa sam mogao da zaključim da nešto nije u redu pa sam počeo da vrištim. Rekla je da beba izgleda drugačije, ali ja sam insistirao da je to zato što ju je poslednji put videla bila u inkubatoru. Nastavili smo da čekamo i moja devojka je stigla. Moja devojka je pogledala bebu i njeno lice je prebledelo. Rekla je da to nije njena beba. Medicinska sestra došla je sa nama na odeljenje da vidi šta se desilo. Tamo je bio još jedan par koji je poludeo jer im je beba nestala. Bio sam primoran da priznam svoju grešku. Uzeli smo ćerku i krenuli kući, ali sada je moja devojka veoma ljut na mene, osećam se kao užasan otac jer ne prepoznajem lice sopstvene ćerke. Poželite mi sreću narednih 18 godina - zaključio je on.

Komentarišući svoju objavu, jedan korisnik je rekao: „Ne mogu da verujem da bolnica nema načina da spreči da se ovo desi. Drugi korisnik je dodao: „Pomalo sam šokiran što ste to mogli da uradite. Svaka bolnica u kojoj su moja deca rođena imala je narukvicu za zglob koja bi aktivirala alarm ako izađete van zabranjenih zona. Takođe, bebe su uvek bile pod nadzorom. Ja Iznenađen sam što je dete bilo samo u sobi."

Treći korisnik je prokomentarisao: „Ja sam otac i imao sam problema da nađem ćerku u vrtiću jer je nisam obukao dve godine i nisam znao šta da tražim. Nisu samo očevi: moja majka je imala isti problem. Svi su izgledali isto. Spašava te što te prepoznaju, a druga deca počnu da viču 'Tvoj otac je ovde. I na tvoju nesreću, novorođenčad su sva ista."

Kurir.rs/Večernji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track