OVI PSI SU POPULARNI U SRBIJI, A VETERINAR UPOZORAVA NA NJIH: Izbegavajte ih u širokom luku- problemI koji donose su STRAŠNI!
Foto: tiktok.com/@dr.bozelkaervet

saveti stručnjaka

OVI PSI SU POPULARNI U SRBIJI, A VETERINAR UPOZORAVA NA NJIH: Izbegavajte ih u širokom luku- problemI koji donose su STRAŠNI!

Zanimljivosti -

Kućni ljubimci donose posebnu radost u svaki dom. Osim što nam ulepšaju i oplemene život, sa sobom donose i osećaj odgovornosti koju svaki vlasnik mora da ima. Krznati prijatelji znaju da budu veoma slatki, ali svaki od njih ima i poseban temperament na koji je važno da se obrati pažnja.

Kućni ljubimci zahtevaju odgovornu negu
Kućni ljubimci zahtevaju odgovornu negufoto: Shutterstock

Određene pasmine zahtevaju posebnu negu, nekada ona i puno košta. Odlazak kod veterinara je ono na šta svaki vlasnik mora biti spreman. To je sve sastavni deo brige o psu, mački ili bilo kojoj drugoj životinji o kojoj brinemo.

Jedan veterinar koji je veoma popularan na TikToku zbog sadržaja koji objavljuje otkrio je koju rasu pasa nikada ne bi uzeo za ljubimva. Doktor Bozelka, kaže da su francuski buldozi zaista slatki, ali da ih prati čitav niz zdravstvenih problema, te da je zato najbolje ih izbegavati. Prema njegovim rečima, stvar čini gorom činjenica da su štenci te rase izuzetno skupi.

@dr.bozelkaervet Replying to @mermaidgirl_42 Oh Frenchies. They are a breed that’s bustling with personality and are good doggos, but as an ER vet I have to warn people that they can be EXPENSIVE. So please consider that if you are thinking about getting one. And even though I like the breed, I do question if they would still be a breed if wasn’t for modern medicine… #fyp #vetsoftiktok #emergencyvet #frenchie #frenchbulldog #doglover #doglife #petlover ♬ original sound - Dr.BozelkaERvet

- Osim ako niste puni keša, ne preporučujem ljudima kupovinu francuza. Postoji nekoliko ortopedskih stanja za koje su francuski buldozi predisponirani, a jedno od jedinstvenijih se zove hemivertebra. U pitanju je deformitet kosti u kičmenom stubu. Isto tako, kod mnogih pasa te rase može doći do kidanja diska u vratu ili leđima, što zahteva hitnu magnetnu rezonancu i operaciju - napomenuo je taj stručnjak za životinje

Francuski buldog izuzetno je popularna rasa
Francuski buldog izuzetno je popularna rasafoto: Profimedia

Ova objava je postala viralna, posebno jer su francuski buldozi veoma popularna pasmina širom sveta. Često ih možemo videti i na beogradskim ulicama. Zato, oprezno sa odabirom rase jer svi budući vlasnici moraju znati šta svaka od njih sa sobom nosi.

Bonus video:

03:05

ISKUSNI DRESER OTKRIVA KAKO REAGOVATI KAD VAS PAS NAPADNE! Pripitomio AGRESIVNU dogu od 70 KG mišića koja je bila na CRNOJ LISTI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track