AJNŠTAJN JE OVO JEO SVAKO JUTRO: Omiljen DORUČAK slavnog fizičara za koji je verovao da pospešuje pamćenje i daje mu energiju
Slavni fizičar Albert Ajnštajn, autor teorije relativiteta i danas se smatra jednim od najgenijalnijih umova koje je svet imao. Albert Ajnštajn, rođen je 14. marta 1879. godine u Ulmu.
Upamćen je po svojoj teoriji relativiteta, a Nobelova nagrada za fiziku dodeljena mu je 1921. godine za objašnjenje fotoelektričkog efekta.
Ajnštajn je navodno svakog jutra doručkovao je pržena jaja i pio kafu bez kofeina, a smatrao je da se zbog ovih namirnica bolje pamti. Omiljeni doručak slavnog fizičara su bila jaja, ali zaslađena medom, a evo kako se pripremaju:
Otopite pola kašičice putera u vrelom tiganju. Nakon što se zagreje, razbijte u tiganj dva sveža jajeta i ispecite po želji. Pred kraj, kad vidite da su jaja dovoljno ispržena, dodajte kašičicu meda. Nakon što se med istopi, pomerajte tiganj desno levo kako bi istopljeni med prelio pečena jaja.
Ajnštajn je voleo da ih konzumira sa sveže pripremljenim pecivom. Pio je samo kafu bez kofeina i crni čaj. A ovaj strastveni pušač voleo je i punč od celera.
(Kurir.rs/Nportal/M.J)
Bonus video:
VUČIĆ NA SVEČANOSTI POVODOM OBELEŽAVANJA 30 GODINA SAVEZA VOJVOĐANSKIH MAĐARA: Danas nemamo veće prijatelje! Srbija je druga najbrže rastuća ekonomija