(KURIR TV UŽIVO) Dr Kurir sa Prim. dr Tatjanom Radosavljević, pneumoftiziologom o Sleep apnei - prestanku disanja tokom spavanja
Foto: Printscreen Kurir TV

INTERAKTIVNA ORDINACIJA

(KURIR TV UŽIVO) Dr Kurir sa Prim. dr Tatjanom Radosavljević, pneumoftiziologom o Sleep apnei - prestanku disanja tokom spavanja

Život -

Sleep apnea predstavlja ozbiljan poremećaj koji uzrokuje da tokom sna „zaboravljamo da dišemo“. Sleep apneu karakterišu prestanak disanja i izrazito smanjenje protoka vazduha kroz disajne puteve, tokom spavanja, u trajanju dužem od 10 sekundi. Ona može da poveća rizik da obolite od visokog krvnog pritiska, dijabetes ili astme a posebno opasno je to što vas može učitini pravom opasnošću za volanom.

Koji tipovi sleep apnee postoje, koji su simptomi, moguće posledice, kao i kako se dijagnostikuje a kako leči u današnjoj emisiji Dr Kurir govoriće gošća dr Tatjana Radosavljević, pneumoftiziolog u specijalističkoj ordinaciji TARA MD.

foto: Kurir

Tema današnje emisije: Sleep apnea - tihi ubica sa glasnim simptomom

Dr Tatjana Radosavljević, će vam biti na raspolaganju da joj na pomenutu temu postavite pitanja preko Kurirove fejsbuk stranice.

Emisiju pratite uživo od 14 sati na sajtu Kurir.rs, Jutjub kanal i Fejsbuk stranici Kurira.

Voditeljka: Vesna Stanimirović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track