TIJANA DAPČEVIĆ SE PRIDRUŽILA ADRIA MEDIA GROUPU U KAMPANJI ZA PODIZANJE SVESTI O MENTALNOM ZDRAVLJU: Kada osetiš da ne možeš sam da se izboriš, nikako ne čekaj, potraži pomoć!
Foto: Kurir

TIJANA DAPČEVIĆ SE PRIDRUŽILA ADRIA MEDIA GROUPU U KAMPANJI ZA PODIZANJE SVESTI O MENTALNOM ZDRAVLJU: Kada osetiš da ne možeš sam da se izboriš, nikako ne čekaj, potraži pomoć!

Život -

Mnogi imaju probleme i svako se sa njima suočava na svoj način. Oni koji nemaju snage da se suoče sa svojim problemima često odlučuju da sami sebi prepišu terapiju i uzimaju lekove na svoju ruku. To je pogrešna odluka, jer u momentima kada je naše mentalno zdravlje ugroženo, potrebno je da potražimo profesionalnu pomoć.

Poznatim ličnostima koje su podržale kampanju za podizanje svesti o mentalnom zdravlju, pridružila se i Tijana Dapčević, koja poručuje da kada osetimo da ne možemo sami da se izborimo, nikako ne čekamo, već da potražimo pomoć.

Činjenica je da su građani nedovoljno obavešteni o važnosti obraćanja stručnjacima za pomoć, da postoje brojni mitovi o bolnici „Dr Laza Lazarević“, da ogroman broj građana uzima lekove za smirenje bez konsultacije s lekarom, što često rezultira zanemarivanjem poremećaja koji s vremenom može da dovede do težih stanja. Upravo zato, kompanija Adria Media Group odlučila je da podrži kampanju klinike „Dr Laza Lazarević“, koja se realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja, kako bismo građanima Srbije pomogli da prepoznaju simptome mentalnih poremećaja i poremećaja ponašanja, da shvate zašto je važno da ne pokušavaju da sakriju problem i kome da se obrate za stručnu pomoć.

Klinika „Dr Laza Lazarević“ otvorila je Centar za mentalno zdravlje na 20. spratu Beograđanke, u kojem svi koji to žele mogu da razgovaraju sa psiholozima, psihijatrima i socijalnim radnicima, i to besplatno, bez uputa i zdravstvene knjižice.

(Foto:Kurir)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track