KUKURUZ JE NAJZDRAVIJA LETNJA GRICKALICA: Smanjuje rizik od srčanog i moždanog udara! Uživajte u ukusu BEZ GRIŽE SAVESTI!
Foto: Profimedia

ukusno, a zdravo

KUKURUZ JE NAJZDRAVIJA LETNJA GRICKALICA: Smanjuje rizik od srčanog i moždanog udara! Uživajte u ukusu BEZ GRIŽE SAVESTI!

Život -

Kukuruz sadrži obilje biljnih vlakana, odličan je diuretik, ubrzava metabolizam i snižava holesterol. Dobar je i kod oboljenja želuca, jer ublažava simptome gastritisa i čira, a znatno smanjuje i gorušicu. Bogatstvo kompleksom vitamina B ima efekat snižavanja nivoa homocistina u krvi, koji oštećuju krvne sudove, pa redovno konzumiranje kukuruza smanjuje rizik od srčanog i moždanog udara.

foto: Profimedia

Studije pokazuju da sprečava anemiju, oslobađa od bolova u mišićima, ublažava depresiju, poboljšava koncentraciju, jača nervni sistem. Kuvanje ili pečenje kukuruza ne utiče na gubitak zdravih sastojaka a neznatno se uništava samo vitamin C, ali se istovremeno oslobađaju molekuli sa antioksidativnim dejstvom, što povećava njegove moći.

foto: Profimedia

Evo zašto sa kukuruzom treba da pojedete i svilu:

1. Sprečava nastanak kamena u bubrezima 2. Deluje kao prirodan diuretik i podstiče izbacivanje viška tečnosti iz organizma 3. Snižava nivo šećera i holesterola u krvi 4. Obiluje kalijumom

Ako ne možete da jedete kukuruznu svilu zajedno sa kukuruzom, konzumirajte je tako što ćete je odvojiti od kukuruza i prokuvajte u malo vode. Procedite, pa kad se ohladi, popijte kao čaj.

Napomena: Čaj od kukuruzne svile ne preporučuje se trudnicama, jer može da dođe do preranih kontrakcija.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Vesti.rs/Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track