RAK, SRČANE BOLESTI, DIJABETES: Smanjite rizik za NAJSTRAŠNIJE BOLESTI tako što ćete manje JESTI ovu namirnicu!
Foto: Profimedia

pripazite

RAK, SRČANE BOLESTI, DIJABETES: Smanjite rizik za NAJSTRAŠNIJE BOLESTI tako što ćete manje JESTI ovu namirnicu!

Život -

Da li svakog dana jedete crveno meso? Najnovije istraživanje je otkrilo da smanjenjem ove namirnice, kao i mesnih prerađevina, možete u sprečite pojavu smrtonosnih oboljenja.

Ukoliko svake nedelje iz jelovnika izbacite samo tri porcije crvenog mesa mogli biste da smanjite rizik od pojave raka, srčanih bolesti i dijabetesa tipa 2, otkrila je najnovija studija.

foto: Profimedia

Istraživači su objavili rezultate studije u kojoj je učestvovalo više od četiri miliona ljudi (među kojima su i oni koji svakdnevno jedu crveno meso) koja pokazuju da jednostavnom izmenom u nedeljnom jelovniku može da se za 7% smanji rizik od pojave od oboljenja od kojih svakodnevno umiru na stotine hiljada ljudi.

Ova izmena u ishrani ispostavilo se da ima najbolji učinak kod kancera želuca i creva, gde je smanjena stopa oboljenja za čitavih 14%.

"Znamo da konzumiranje crvenog i prerađenog mesa može povećati rizik od pojave raka creva. Zato je važno da se ova naimrica smanji u ishrani koliko god je to moguće", istakla je dr Loren Vigins iz Centra za istraživanje raka želuca i dodala:

"Prerađeno meso povećava rizik od raka creva, a postoji mnoštvo dokaza koji na to ukazuju."

foto: Profimedia

Kurir.rs/Telegraf/Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja