POVREDIO PALAC, DALI MU ANTIBIOTIKE, A ONDA JE DOBIO TRAUME ZA ČITAV ŽIVOT: Ne popije ni kap, ali ga saobraćajci REDOVNO privode! Evo šta mu se dešava!
Foto: Profimedia

PROKLETSTVO

POVREDIO PALAC, DALI MU ANTIBIOTIKE, A ONDA JE DOBIO TRAUME ZA ČITAV ŽIVOT: Ne popije ni kap, ali ga saobraćajci REDOVNO privode! Evo šta mu se dešava!

Život -

Čudan slučaj 46-godišnjeg muškarca u SAD čije je telo počelo da pravi pivo u crevima nakon što je slučajno postalo dom pivskog kvasca je zbunilo svetsku javnost. Počeo je da trpi simptome pijanstva, poput gubitka pamćenja i morao je da napusti posao.

Sindrom automatske pivare

Obišao je nekoliko lekara, od kojih nijedan nije mogao da utvrdi šta nije u redu. Ovo nije prvi takav slučaj. U stvari, stanje ima naziv: sindrom auto-pivare.

foto: Profimedia

Još 2013. godine, muškarac iz Teksasa patio je od istog stanja.

61-godišnji muškarac došao je u bolnicu i ustanovljeno je da ima alkohol u krvi, iako je insistirao da ništa nije popio.

Ubrzo je otkriveno da je pacijent imao infekciju sa "Saccharomices cerevisiae", uobičajenim kvascem. Kad konzumira skrob, kvasac fermentira zajedno sa šećerima, pretvarajući se u etanol. U osnovi je proizvodio pivo u crevima.

Redak sindrom

„Ovo je redak sindrom, ali ga treba prepoznati zbog društvenih komplikacija kao što su gubitak posla, teškoće u vezi, stigma, pa čak i moguća hapšenja i zatvor. Bilo bi dobro da zdravstveni radnici pažljivije slušaju alkoholisanog pacijenta koji negira konzumiranje alkohola ", rekli su istraživači.

Drugi takav slučaj se dogodio u septembru 2019. godine u Kini. Ovog puta medicinski profesionalci pronašli su obilje mikroba "Klebsiella pneumoniae" u crevima pacijenta.

foto: Profimedia

Kurir.rs/interestingengineering.com/Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja