Najnovije vesti

HITNO KOD LEKARA! BOLJE SPREČITI NEGO LEČITI: Ovo su znaci koje nikad ne smete ignorisati!
Foto: Shutterstock

POSLUŠAJTE

HITNO KOD LEKARA! BOLJE SPREČITI NEGO LEČITI: Ovo su znaci koje nikad ne smete ignorisati!

Zdravlje

Uzbuna Donosimo vam šest simptoma koje ne bi trebalo zanemarivati jer često ukazuju na mnogo ozbiljnije bolest

Uobičajene simptome, poput kašlja i glavobolje, mnogi od nas ne shvataju ozbiljno, ali činjenica je da ih nikad ne bi trebalo ignorisati. Iako možda deluju bezopasno, znak su za uzbunu.

Glavobolja

Ako često imate glavobolju, vreme je da posetite lekara. Bilo da su one izazvane nezdravim i stresnim životom ili nečim ozbiljnijim, svakako vam je potrebna odgovarajuća terapija.

Dugotrajan kašalj

Iako je kašalj često simptom prehlade ili gripa, ako se i nakon toga nastavi još nekoliko nedelja, obavezno pođite kod lekara. Kašalj koji traje dugo može biti simptom infekcije disajnih puteva, pa čak i raka pluća.

Temperatura

Ako imate povišenu telesnu temperaturu bez nekog vidljivog razloga, odmah treba otkriti razlog. Ukoliko ona traje više od tri dana, obavezno se obratite lekaru.

foto: Shutterstock

Dijareja

Bez obzira na to da li je uzrok pokvarena hrana ili virusi, dijareja može da bude vrlo opasna. Ukoliko traje više od dva-tri dana, vreme je za uzbunu.

Otežano disanje

Iznenadne teškoće u disanju mogu ukazati na razne bolesti, od astme do alergijskih reakcija, pa ovaj simptom nikako nemojte zanemariti.

Bol u grudima

Iako većinom nije ozbiljan, u kombinaciji s bolom u levoj ruci može biti simptom srčanog udara.

foto: Shutterstock

Kurir.rs / Foto: Shutterstock

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...