UBACITE KURKUMU U NAPITAK KOJI PIJETE STALNO I DESIĆE SE ČUDO! Ne samo što nećete biti bolesni, već će DIJETA biti lakša
Foto: Profimedia

prija organizmu

UBACITE KURKUMU U NAPITAK KOJI PIJETE STALNO I DESIĆE SE ČUDO! Ne samo što nećete biti bolesni, već će DIJETA biti lakša

Život -

Poznato je da kurkuma blagotvorno utiče na čitav organizam, te da je jedan od najjačih prirodnih antiupalnih sastojaka. Takođe, ima i antioksidativna svojstva, pozitivno deluje na smanjenje otečenosti, uklanjaju simptome depresije, podmlađuje i obnavlja ćelije mozga, pomaže kod Alchajmerove bolesti, demencije, oštećenja moždanog tkiva i ubrzava oporavak nakon moždanog udara.

foto: Profimedia

Osim što se pola do jedne cele kafene kašičice kurkume dodaje u različite specijalitete, ona se često koristi i u kombinaciji sa drugim začinima i namirnicama. Jedna od najpopularnijih mešavina svakako jeste takozvano "zlatno mleko", koje obećava zaštitu od prehlade, brzu detokscikaciju organizma, ali je isto tako i sjajan pomoćnik pri mršavljenju.

Naime, ovak napitak sprečava napade gladi i podstiče probavu, pa ljudi upravo zato veruju da je sjajan saveznik u dijetama.

Zlatno mleko se priprema brzo i jednostavno.

Potrebni sastojci:

1 šoljica mleka ½ kašičice kurkume u prahu 1-3 zrna bibera 1 izmrvljena kapsula kardamoma

foto: Profimedia

Priprema:

Sipajte mleko u lončić, dodajte isitnjena zrna bibera i kardamom. Dodajte potom i kurkumu i mešajte sve dok smesa ne dobije zlatkastu boju.

Zagrejte smesu na srednjoj vatri dok ne počne da vri. Potom procedite ovako pripremljen napitak u šolju, pa ostavite da se prohladi pre nego što ga popijete.

Po želji dodajte i kašičicu meda.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Žena/Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track