SMRDLJIVE NOGE SU DOBRA STVAR: Lekar tvrdi da nema ničeg lošeg u mirisnim stopalima i da je to zapravo odlično za ZDRAVLJE! VIDEO
Foto: Shutterstock, Printscreen/Tik Tok

ko bi rekao

SMRDLJIVE NOGE SU DOBRA STVAR: Lekar tvrdi da nema ničeg lošeg u mirisnim stopalima i da je to zapravo odlično za ZDRAVLJE! VIDEO

Život -

Dr Karan Raž, lekar iz Velike Britanije je zaposlen u tamošnjem sistemu Nacionalne zdravstvene zaštite, tvrdi da "smrdljiva stopala imaju svoju svrhu i dugoročno bi mogla pomoći našem telu".

- Morate shvatiti da je vaše telo prožeto raznim životnim oblicima, da vaša koža sadrži hiljade sitnih organizama, a mnogi od njih hrane se onime što izlazi iz vašeg tela - objasnio je u videu koji je objavio na TikToku.

- Postoji vrsta bakterije koju zovemo 'bacillus subtilis'. Ona jede leucin, uobičajenu aminokiselinu koja se nalazi u znoju iz stopala. Kad ova bakterija pojede leucin, iz sebe izbacuje izoflavičnu kiselinu zaslužnu za neugodan, sirast miris stopala - pojasnio je.

I koliko god sad to zvučalo gadljivo, dr Raž tvrdi da je to dobro za nas, jer "bakterije pomažu našem telu tako što smanjuju rizik od pojave gadnih gljivica na stopalima".

- Naše telo na sebi zadržava ove bakterije, jer one proizvode hemikalije i antibiotike koji sprečavaju pojavu gljivica na stopalima - rekao je.

Ljudi sus bili veoma oduševljeni ovom informacijom i zahvalili su se doktoru u komentarima ispod snimka koji ima nešto preko 400.000 pregleda.

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

00:45

ZNAM DA NISAM PRELEP, ALI I DALJE ME ŽELE: Milan Kalinić čestitao sebi 49. rođendan HIT snimkom, a shvatio i ko su mu prijatelji!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track