MAJA U KOMI ZBOG GREŠKE LEKARA I NIKO NE ZNA GDE JOJ JE DETE! Porodica je potpuno slomljena, mole za pomoć: Hoće da je se REŠE!
Foto: Gofundme

Da li je moguće?

MAJA U KOMI ZBOG GREŠKE LEKARA I NIKO NE ZNA GDE JOJ JE DETE! Porodica je potpuno slomljena, mole za pomoć: Hoće da je se REŠE!

Život -

Jedna porodica iz Hrvatske koja od devedesetih godina prošlog veka živi na Novom Zelandu, preduzima sve pravne korake kako bi sprečila bolnicu u Oklandu da njihovu Maju (44) skine sa aparata za održavanje života.

Majina sestra Mirela Šaban je izjavila za hrvatski "Jutarnji list" da je porodica jako loše i da pokušavaju sve što mogu kako bi pomogli Maji. Ona je takođe pokrenula "GoFund me" kampanju kako bi probala da pomogne svojoj sestri i na taj način.

Mirela Šaban
foto: Facebook/Mirela Šaban

- Maja je prelepa mlada žena, model i plesačica i zaslužuje svaku šansu da živi. Ima i dvogodišnjeg sina kome je potrebna majka - rekla je Mirela.

Tužna priča počela je još u aprilu ove godine nakon što su Maji iznenada počele strašne glavobolje. Otišla je kod lekara koji joj je dijagnostikovao tumor na mozgu. Operisana je, ali se njeno stanje dodatno pogoršalo i bila je potrebna nova intervencija lekara. Kako tvrdi Mirela, Maja je preživela drugu operaciju i smeštena je na odeljenje intenzivne nege u bolnici u Oklandu. Međutim, u naredna tri meseca dobila je herpes infekciju, ugrušak u nozi i upalu pluća, a 1. avgusta obolela je od koronavirusa, zbog čega je prebačena na posebno izolovano odeljenje bolnice. Tamo, dok nikog nije bilo u blizini, doživela je i srčani udar! Kada ju je medicinsko osoblje pronašlo, bila je potpuno plava, nije disala, a na monitoru je bila ravna linija. Tada su započeli reanimaciju i Maja je sada priključena na aparate za održavanje života.

Lekari kažu da su njene šanse da preživi gotovo nikakve jer je pretrpela teško oštećenje mozga i kažu da je neće oživeti u slučaju da ponovo dobije srčani udar. Porodica ne može da se pomiri sa tim, pa su zatražili istragu, mišljenje drugog neurohirurga, a angažovali su i advokata.

Mirela Šaban
foto: Facebook/Mirela Šaban

- Osećamo da bolnica želi da je se reši što pre. Naša majka Nevenka, koja je medicinska sestra sa više od 30 godina iskustva, sada je stalno uz Maju i spava sa njom u bolnici da joj pomogne i oživi je u slučaju da ponovo bude potrebno, jer bolnica ne želi da pomogne - navodi Majina sestra Mirela.

Majina porodica se sa celom pričom obratila medijima kako bi na taj način pokušala da pomogne sestri i ćerki. Na pitanje novozelandskih novinara, glavni lekar bolnice u kojoj Maja leži, doktorka Margaret Vilšer, rekla je da su takve situacije uvek veoma bolne za porodicu čiji je član u tako teškoj situaciji, ali da bolnica i dalje sarađuje sa Majinom porodicom. Lekari sa odeljenja intenzivne nege, pak, kažu da bi bilo najbolje da Maju skinu sa aparata za održavanje života i puste je da umre na miru.

- Maja pomera oči i usne i ponekad trza rukom. Želimo da pokušamo sve što možemo da pokušamo da pomognemo Maji. Mislimo da još ima nade, a bolnica ne želi da pomogne - ističe Mirela.

Kako prenosi "Mondo", Mirela i Maja su sestre koje deli samo 10 meseci, a odrasle su kao da su bliznakinje, išle su u isti razred osnovne škole u ​​Zagrebu i veoma su bliske. Zajedno sa porodicom preselili su se iz Hrvatske na Novi Zeland, a Mirela je kasnije sa porodicom, suprugom i sinom otišla u Australiju, dok je Maja ostala na Novom Zelandu. Nažalost, Majina majka Nevenka i sestra Mirela nisu u kontaktu sa Majinim partnerom, koji je njihovog sina odveo na nepoznatu lokaciju, pa porodica ni ne zna gde se nalaze. Pozvali su i policiju.

- Majin partner ni ne pokušava da joj pomogne i već je pozvao pogrebnu službu da bi organizovali sahranu za Maju. Trenutno ne znamo gde se nalazi, kao ni Majin i njegov sin. Zato smo pozvali policiju - kaže očajna Mirela.

(Kurir.rs/MONDO)

Bonus video:

00:26

Cetinje, opsta Bolnica Danilo pokrivanje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track