MADONU ZAMALO UBILA BAKTERIJSKA INFEKCIJA: Hitno je reanimirali nakon što je utvrđeno da NE REAGUJE, poznato u kakvom je stanju
Foto: Instagram/madonna, Shutterstock, Ilustracija

obratite se lekaru

MADONU ZAMALO UBILA BAKTERIJSKA INFEKCIJA: Hitno je reanimirali nakon što je utvrđeno da NE REAGUJE, poznato u kakvom je stanju

Život -

Slavna pevačica hitno je hospitalizovana prošle subote u njujorškoj bolnici. Uzrok je bila ozbiljna bakterijska infekcija, a evo što se zna o tom stanju.

Kraljica popa Madona (64) se oporavlja, a zbog bolesti je prekinuta njena turneja na kojoj je trebalo da proslavi 40 godina karijere.

Madona
foto: Printscreen/Instagram

Teško zdravstveno stanje

"Madona je u subotu morala da bude hitno prebačena u bolnicu gde su je reanimirali nakon što je utvrđeno da ne reaguje", rekao je njen menadžer i dodao da je kraljica popa pronađena bez svesti.

"U subotu, 24. juna Madona je dobila ozbiljnu bakterijsku infekciju zbog koje je nekoliko dana ostala na intenzivnoj njezi. Njeno zdravstveno stanje se popravlja, ali je i dalje pod medicinskim nadzorom. Očekuje se potpuni oporavak", napisao je Gaj Oziri na Instagramu i dodao: "U ovom trenutku ćemo morati da pauziramo sve obaveze, što uključuje i turneju."

Simptomi bakterijskih infekcija

Bakterijske infekcije nastaju onog trenutka kada u naš organizam uđe neka štetna bakterija. Postoje infekcije kože, disajnih organa, infekcije urogenitalnog trakta i gastrointestinalnog trakta.

Simptomi su:

visoka temperatura preko 38 stepeni i groznica

malaksalost i umor

gubitak apetita

glavobolja ili bolovi u nekom drugom delu tela

mučnina, a često i nagon za povraćanjem

otečeni i povećani limfni čvorovi na vratu i preponama

Reč je o opštim simptomima, svaki oblik infekcije određuju određeni simptomi pa ako se uz infekciju disajnih puteva javljaju kijanje, curenje iz nosa, začepljenost nosa, promuklost i ako se radi o plućima, onda prevladava kašalj koji može biti suv ili s iskašljavanjem, kratak dah, iskašljavanje krvi ili sekreta i bol u grudima, prenosi Net.hr.

Lečenje infekcije

Bakterijske infekcije se leče antibioticima.

antibiotici
foto: Profimedia

Razvoj bakterijske infekcije, kao i simptomi koji je prate, zavise najviše od stanja našeg imuniteta.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:34

ŠOKANTNO! Doktorka za Kurir TV otkrila: U klimi se nalaze opasne bakterije koje dovode do UPALE PLUĆA, POBAČAJA, A NEKAD I SMRTI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track