SIRĆE, KAFA, VANILA: 5 trikova za frižider bez mirisa
Foto: Shutterstock

Saveti iskusne domaćice

SIRĆE, KAFA, VANILA: 5 trikova za frižider bez mirisa

Žena -
Svima nam se bar jednom desilo da zaboravimo ostatke neke namirnice u najnižem uglu frižidera i dok je njih lako baciti, neprijatnih mirisa se ne oslobađamo baš za tili čas. Zato su tu dobri Lisini saveti...

Ovaj tekst preuzet je sa sajta Lisa Nema mlade domaćice kojoj se bar jednom nije desilo da je nakon ugodno provedenog odmora u frižideru dočeka zelena salata, grašak, čorba, ili bar ono što je od toga ostalo, nakon što je dane provelo čameći u mraku. Problem i ne bi bio toliko veliki da smrad koji takva situacija izaziva nije nepodnošljiv i a za samo trenutak se rasiri po celom domu. Čak i kad ispraznite frižider i operete ga na klasičan način, neprijatan miris će se dugo zadržavati u unutrašnjosti aparata. Evo kako možete da rešite taj problem.

1. Sirće

Dobro poznat recept za eliminisanje neprijatnih mirisa, koji su još i naše bake koristile, predstavlja mešavinu sirćeta i vode. Kada smućkate ove dve tečnosti dobijenom istrljajte čitavu unutrašnjost frižidera i sačekajte da se malo provetri. Rezultati će biti skoro trenutni.

2. Soda bikarbona

Drugi način takođe poznat dugi niz godina predstavlja mešavinu sode bikarbone i vode. Kao i u prvom slučaju, natopite krpu ovom smesom i istrljajte unutrašnjost frižidera.

3. Papirni ubrusi

Za jači smrad umotajte papirne ubruse u kugle i ubacite ih u frižider. Ostavite ih da stoje nekoliko dana, a kada ih izvadite i bacite, istrljajte frižider sirćetom i vodom, kao što smo već predložili.

4. Soda bikarbona ili zrna kafe

U slučaju da rešite da otopite frižider, onda može da vam posluži i soda bikarbona ili zrnevlje kafe koje možete da postavite u njega dok ga držite otvorenim.

5. Ekstrakt vanile

Par kapljica ekstrakta vanile nakapajte na tufer od vate i ubacite u friz. Ostavite da odstoji nekoliko dana, nakon toga ne samo što će eliminisati smrad, već ćete imati i frižider prijatnog mirisa. Izvor: Lisa

Sa sajta Lisa pročitajte još:Saveti iskusnih domaćica: kako da očistite pleh za pečenje mafinaSaveti iskusnih domaćica: kako da očistite šporet bez upotrebe hemikalija (VIDEO)Saveti iskusnih domaćica: kako da vam sudopera uvek bude čista5 najvećih grešaka koje skoro svi pravimo pri korišćenju frižidera10 stvari koje ne smemo čuvati u frižideru

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track