Različite životne lekcije: Bake protiv mama!
Foto: Shutterstock

Vaspitanje

Različite životne lekcije: Bake protiv mama!

Žena -
Saznajte šta deci, u određenim situacijama, govore mame, a šta bake...

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Yumama.com.

Roditeljstvo je teško a cilj je da se stvori mlad čovek koji je produktivan i uključen u društvenu zajednicu. Za razliku od toga, baka ima manje orijentisan cilj i ne snosi odgovornost kada dete uradi nešto što ne bi trebalo, jer je to posao roditelja. Baki je najbitnije da provede kvalitetno vreme u druženju sa unučićima.

Zabavite se uz životne lekcije koje dobijamo od mama i baka: 1. Maniri.Mama: "Jedi za stolom. Sedi pravo. Koristi salvetu."Baka: "Baci krpu na kuhinjski pod, nazovimo to piknikom!"

2. Ishrana.Mama: "Ne, ne možeš jesti dezert dok ne pojedeš sav brokoli."Baka: "Slažem se, brokoli je odvratan. Evo, uzmi kolač."

3. Zabavljanje.Mama: "Iz kakve porodice on dolazi?"Baka: "Pitaj mamu za momke sa kojima se zabavljala pre nego što je upoznala tvog tatu."

4. Vikendom.Mama: "Očisti svoju sobu."Baka: "Subota je. Ostanimo u našim pidžamama, sa činijom kokica i gledajmo film. Onoliko puta koliko želiš." 5. Finansijsko planiranje.Mama: "Ako želiš da kupiš skupe patike, moraš da se odrekneš polovine svog džeparca u naredna tri meseca, a mi ćemo platiti razliku."Baka: "Koji broj nosiš? Izvoli."6. Upornost.Mama: "Ne, ne možeš prestati sa časovima klavira. Platili smo za celu godinu."Baka: "Pokušala si, nije ti se svidelo. Nema veze. Hajde da probamo nešto drugo." 7. Domaći zadatak.Mama: "Ja ti mogu pomoći, ali moraš da shvatiš ovo sama. Proučavaj."Baka: "Puta, zarez ovde i tamo tačka. Sada ćemo naručiti picu." 8. Poslušnost. Mama: "Nisi nas poslušala. Uznemireni smo, razočarala si nas."Baka: "Ne zanima me šta si uradila. Baka misli da si savršena!"Sa sajta Yumama.com preporučujemo još:10 životnih tajni koje su moja deca naučila od bake i dekeKad se stavovi mama i baka razilaze25 pitanja koje sebi postavljaju samo mameDa bake i deke budu od pomoćiIskustva roditelja: Bako, razmazićeš nam dete!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track