PRIPREMITE SE ZA SUNCE: Kako do lepo preplanulog tela
Foto: Profimedia

Jednostavno

PRIPREMITE SE ZA SUNCE: Kako do lepo preplanulog tela

Žena -
Ako ste pobornik tamnijeg tena, pročitajte kako na jednostavan način da dođete do lepe preplanule boje

Losioni, kreme i sprejevi koji su posebno pripremeljeni da daju koži tamnije nijanse i izgled kao da ste proveli sate na suncu su preparati za samopotamnjivanje. Osim što je samopotamnjivanje zdravije od sunca, omogućava da nanesete boju tokom cele godine, a potpuno su bezbedni za upotrebu.

Iako mnogi saloni nude uslugu samopotamnjivanja airbrush-om, tamniji ten možete dobiti i u svojoj kući. Kada se opredelite za omiljeni proizvod bio on u obliku mleka, losiona ili spreja, važno je da pre nanošenja uradite piling.

Posebno se fokusirajte na suvlje delove tela kao što su kolena, laktovi, stopala. Tu je koža suvlja i automatski će pokupiti više proizvoda, a onda će ti delovi tela ostati tamniji. Kremu nanosite ravnomerno i dobro je utrljajte.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Najbolje bi bilo da vam neko pomogne pri nanošenju krema na leđa jer ćete tako izbeći fleke i neujednačen ten. Nemojte nanositi kremu samo na noge ili torzo, već namažite čitavo telo da biste postigli što bolje rezultate. U suprotnom, razlika u boji kože biće prevelika što će narušiti lep izgled vašeg tena.

Nemojte se oblačiti sat vremena posle nanošenja kreme da biste izbegli razmazivanje proizvoda, što će dovesti do neujednačenih mrlja na koži. Najbolje je da pustite da koža upije proizvod i tek onda se obucite. Odmah posle nanošenja kreme dobro operite ruke jer ako se proizvod zadrži na dlanovima i šakama, one će izgledati prljavo.

Obratite pažnju na zglobove, kolena i sva mesta gde se koža pregiba, da se tu ne bi nakupio višak proizvoda i koža tu više potamnela. Ako se to ipak desi, pomešajte malo limunovog soka i soli i utrljajte na problematična mesta. Ovo će ukloniti višak boje i doprineti prirodnom izgledu.

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

(zena.tvbest)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track