USKRŠNJI DORUČAK: Venčići od kiselog testa
Foto: Profimedia

Provereni recepti

USKRŠNJI DORUČAK: Venčići od kiselog testa

Žena -
Na praznično jutro, obradujte ukućane toplim pecivom i šarenim jajima!

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Yumama.comOvi ukusni venčići mogu biti zanimljivo i lepo posluženje i kada nije vreme praznika, ali će s njima praznična trpeza definitivno izgledati još bogatije i atraktivnije.Sastojci:750 g brašna60 g kvasca210 ml mleka75 g maslaca1 jajeso75 g šećeražumance6 kašika krupnog šećera6 tvrdo kuvanih uskršnjih jajaPriprema: 1. Brašno prosejati u dublju posudu, pa u sredini napraviti udubljenje. U njega staviti razdrobljen kvasac, dodati kašiku mleka i sve pomešati sa malo brašna. Testo prekriti krpom, pa ostaviti oko 15 minuta na toplom mestu.2. Rastopiti maslac u manjoj posudi. Pomešati sa jajetom, solju, šećerom i preostalim mlekom – ostaviti kašiku mleka sa strane. Ovu masu zamesiti sa kvascem. Ostaviti pokriveno još 15 minuta na toplom mestu.3. Testo izdeliti na 6 delova i oblikovati u lopte. Od njih napraviti po duge rolne, pa od svake oblikovati krug sa rupom u sredini, ili isplesti pletenicu.4. Rernu zagrejati na 180 stepeni. Umutiti žumance sa kašikom mleka, pa premazati venčić. Podmazati pleh i po njemu ih rasporediti. Posuti šećerom po želji. Ostaviti 10 minuta, pa peći u rerni 20 minuta.Sa sajta Yumama.com preporučujemo još:Vesela uskršnja trpeza: Pilići od jaja (VIDEO)Bojenje uz pomoć svile: Napravite originalna uskršnja jaja (VIDEO)Ideje za dekoraciju uskršnje trpeze (FOTO)Uskršnje posluženje u znaku najmlađih (FOTO)Neobični uskršnji aranžmani

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track