PRVA POMOĆ ZA LEPOTU: Jednostavni koraci za pravilno šminkanje
Foto: Shutterstock

Istaknite najbolje

PRVA POMOĆ ZA LEPOTU: Jednostavni koraci za pravilno šminkanje

Žena -
Svaka žena ima posebnu lepotu, ali ono što je bitno jeste da znate da je istaknete na pravi način

Šminkanje je vrsta umetnosti, a za umetnost nismo sve rođene. Ovo su koraci kako da pravilno nanesete šminku i istaknete svoju lepotu!

Pre šminke obavezno nanesite kremu ili prajmer!

Krema i prajmer osvežavaju kožu i pripremaju je za šminkanje. Zahvlajujući tome koža ostanje sveža ispod šminke i stvara barijeru između lica i pudera. Ukoliko nanesete tečni puder na kožu pre kreme možete da izazovete nastanak bubuljica i crvenilo. Šminka postaje teška i lice se bori sa njom tokom celog dana. Ono što nijedna žena ne želi je nastanak bora, a ukoliko ne praktikujete da stavljate kremu pre pudera, vaše lice može da izgleda kao "ispucala zemlja". Takođe prajmer obezbeđuje da vaša šminka duže traje.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Izaberite puder u svetlijoj nijansi!

Sve devojke mrze kada vide razliku između lica i vrata. Izgleda ružno i vaša šminka koliko god bila dobra neće odati takav utisak. Izabrati pravu boju pudera je jedna od najbitnijih stvari. Savet koji treba da praktikujete kako bi došli do perfektnog tena jeste da izaberete puder za nijansu svetliji od vašeg tena. Tečni puder nanesite četkicom na lice laganim i nikako kružnim pokretima. Sačekajte par minuta i nakon toga nanesite puder u prahu u boji vašeg tena. To je tajna za prirodan izgled i savršen ten.

Istaknite obrve i konture lica bronzerom!

Nećete verovati ali obrve su najbitnije na vašem licu. One služe da daju još bolji izged i izražavaju konturu lica. Olovka za obrve se mora naći u vašem neseseru. Dovoljno je da blago oblikujete vaše obrve i već ste odradile više od pola posla. Igrajte se sa olovkom, jer imate mogućnost da promenite oblik obrva u zavisnosti od šminke i prilike. Pazi te da se ne zanesete i ne napravite neprirodan veštački oblik sa jakim linijama. U tom slučaju bićete kao pevačice iz “Minimaks” šou programa. Dodatno koristite bronzer koji nanosite ispod jagodica i blago preko njih. Devojke koje imaju izražene jagodične kosti treba da koriste rumenilo u boji kajsije. Tako ćete istaći oblik lica i izgledati lepše.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Senka u boji kože, crni alajner i maskara!

Vaše oči zaslužuju da budu istaknute. Bež boja senke se koristi za dnevnu varijantu. Odlična je u kombinaciji sa svetlom i tamnom braon bojom koju nanosite na krajeve očnih kapaka. Na taj način će vaša boja i oblik očiju doći do izražaja i takve sneke možete da uklapate uz sve odevne kombinacije. Iznad trepavica celom dužinom provucite tanku liniju alajnera koju završavate sa malo jačim otiskom. Vaše oči će izdužiti i dati im mačkasti oblik. Alajner iziskuje preciznost zato budite uporne i spremne na grešku. Maskara sa što gušćom četkicom će podići trepavice i napraviti ih vizuelno dužim. Ne preterujete sa stavljanjem maskare, jer se tako slepljuju trepavice i stavarju grudvice.

Olovka za usne u boji ruža!

Vreme Pamele Anderson sa jakom olovkom za usne je prošlo. Olovka služi da vaše usne dobiju puniji i precizniji oblik. To ćete uspeti ukoliko koristite olovku u boji ruža koji nanosite. Trenutno je aktuelna pink boja ruža koju i mi preporučujemo. U tom slučaju koristićete tamniju pink boju kako bi usne izrazili na najbolji mogući način. Olovku nanosite od vrha usana ka završetku. Krajeve usna obojite olovkom. Na kraju nanesite karmin i bezbojan sjaj na sredinu donje usne kako bi izgledala sočnije.

Primenite naše savete već sutra i svi pogledi će biti uprti ka vama, gde god da se pojavite.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

(zena.tvbest)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track