DUGI PRSTI, ŠIROKA LEĐA: Zašto dame vole visoke muškarce
Foto: Profimedia

Otkriveno

DUGI PRSTI, ŠIROKA LEĐA: Zašto dame vole visoke muškarce

Žena -
Teorija evolucijske psihologije nam govori da se ljudima sviđaju partneri koji su im slični, ali se čini da to nije dominantno pravilo u pogledu visine, rekao je psiholog Majkl Emerson

Dame kažu: Pre ću nositi hoklicu kako bih poljubila njegove usne, nego kosmodisk do kraja života.

Lepše polovine oduvek su privlačili visoki muškarci. Bitno im je da pored sebe imaju nekoga pored koga će se osećati zaštićeno i sigurno, pa zato presudnu ulogu igra visina. To nekad može biti i glavni razlog zašto ih neki muškarci ne interesuju, bez obzira koliko se trudili da ih osvoje. Grubo, zar ne? Da je to istina, potvrdila su i brojna istraživanja koja kažu da više od 50 odsto žena ne bi nastavilo vezu sa muškarcem koji je niži od njih.

Veći broj žena se opredelilo za visoke džentlmene. Kada dama pored sebe ima visokog muškarca oseća se ženstvenije i želi ostatku sveta da pokaže kako pored sebe ima pravu zver koja je spremna da se bori za nju, bilo kada i bilo gde. Pored toga, dugački prsti na rukama i široka leđa su ono na šta padaju na prvi pogled. Ovakav tip muškarca na izgled izgleda okrutno i opasno, ali kada se ušuškate u njihovo naručje postaju najbrižnija i najnežnija stvorenja na svetu. Naučnici su potvrdili da takvi muškarci imaju više samopouzdanja i manje su ljubomorni na druge muškarce, jer su svesni svoje prednosti.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

Ono u šta većina žena najviše voli da uskoči su u cipele na štiklu. To je još jedna bitna stvar, jer zamislite samo da ste više od svog partnera baš za tih 15 cm. Prosto ne želite da dođete u situaciju da žrtvujete sebe tog užitka kako ne bi izgledali, na oko, smešni drugim ljudima. Visoke potpetice su stvorena kako bi mogle dodatno da istaknete svoju lepotu kada god to poželite, zato tražite nekog zbog koga ne morate da razmišljate o tome da li ćete biti više od njega. Pretežno birate muškarce koji su od deset do dvadeset centimetara viši od vas.

"Teorija evolucijske psihologije nam govori da se ljudima sviđaju partneri koji su im slični, ali se čini da to nije dominantno pravilo u pogledu visine", posebno kod žena, rekao je Majkl Emerson, jedan od vođa istraživanja.

Kod muškaraca ovo nije slučaj i ne opterećuju se visinom lepše polovine. Oni u prvi plan stavljaju druge stvari, dok im visina ne predstavlja problem.

"Preferencije žena vezane za visinu rezultat su društvenih očekivanja i stereotipa. Tako je visina simbol snage i zaštite, a očekuje se da je to uloga muškarca u odnosu. Isto tako, u vezi u kojoj je žena viša muškarac nam izgleda potčinjeno, zaključio je profesor sociologije", Džordž Jansi.

Dolazimo do očiglednog zaključka, a to je da, u poređenju sa višim, niži muškarci trebaju mnogo više da se potrude oko vas, ako žele da vas osvoje.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

(ŽenaBest)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track