BRZO I EFIKASNO: 5 trikova koji će oduševiti svaku domaćicu
Foto: Profimedia

Za lakše čišćenje

BRZO I EFIKASNO: 5 trikova koji će oduševiti svaku domaćicu

Žena -
Umesto klasičnog osveživača prostora u spreju ili na struju upotrebite miris za automobil, jedan je od saveta

Čišćenje, bilo da je reč o pranju suđa, brisanju prašine ili održavanju kućnih aparata, ne mora da bude prava gnjavaža ako iskoristite ovih pet trikova.

1. PrašinaPrebrišite bilo koju površinu s vlažnom maramicom. Osim prijatnog mirisa maramica će pokupiti i najsitniju prašinu, ali ujedno i sprečiti njeno dalje sakupljanje.

Foto: Profimedija
Foto: Profimedija

2. Osveživač prostoraOvaj trik je idealan za sve one koji se greju ili hlade uz pomoć klima-uređaja. Umesto klasičnog osveživača prostora u spreju ili na struju upotrebite miris za automobil. Stavite ga na klima-uređaj ili ventilator i svaki puta kada ga upalite, prostor će prijatno zamirisati.

3. Igračke

Na dečjim igračkama ili onima za kućne ljubimce sakupljaju se brojne bakterije. Međutim, ovaj problem možete da rešiti i uz pomoć mašine za pranje sudova. Jednostavno ubacite igračke ​​u mašinu, to važi isključivo za gumene i plastične igračke, dok plišane i platnene nisu prikladne za ovakav oblik pranja.

4. MikrotalasnaAko želite da dezinfikujete ili oprete vašu mikrotalasnu, sve što vam je potrebno jeste keramička posuda i jedan decilitar alkoholnog sirćeta. U posudu ulijte sirće i stavite u mikrotalasnu. Upalite rernu na 10 minuta na najvišu temperaturu i problem je rešen.

Foto: Profmedija
Foto: Profmedija

5. BlenderNe čekajte da se ostaci hrane na blendearu skore već odmah posle korišćenja u posudu za blender ulijte vruću vodu i dodajte malo deterdženta za sudove. Upalite blender na kratko te nakon toga isperite posudu.

Foto: Shutter
Foto: Shutter

(Zadovoljna)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track