(ANKETA) DA LI JE PRETERALA: Aleksis (16) izbačena sa mature zbog haljine
Foto: Al.com

(ANKETA) DA LI JE PRETERALA: Aleksis (16) izbačena sa mature zbog haljine

Žena -
Haljina je napred imala proreze sve do prepona. Dok je hodala, oni su se širili, a ispod haljine nije nosila ništa, rekla je direktorka škole

Aleksis Kraft (16) iz Alabame bila je pratilja prijatelju na njegovoj maturskoj večeri u srednjoj školi "J.M. Tate" i za tu priliku odabrala dugu belu haljinu. Ono što je za direktorku te ustanove bili sporno nije bila dužina, već duboki šlicevi koji su prekršili školska pravila oblačenja. Devojka je izbačena sa zabave.

"Haljina je napred imala proreze sve do prepona. Dok je hodala, oni su se širili, a ispod haljine nije nosila ništa", rekla je direktorka škole Marša Redžina.

Aleksis je izjavila da je ispod odeće imala veš, kao i da je istu haljinu nosila na maturskoj večeri svoje škole. Direktorka ne pristaje na izgovore, rekla je da su svi učesnici maturske večeri na vreme upoznati sa pravilima oblačenja.

Foto: al.com
Foto: al.com

Tinejdžerka je te večeri doživela još jednu neprijatnost, osobe koje su na ulazu proveravale odeću srednjoškolaca pokušale su da podignu njenu haljinu.

"Nisam im to dopustila. Žena je podigla deo haljine pogledala moj veš. To nije bilo primereno. Bila sam ponižena, kao da su me zlostavljali i izgubila sam samopouzdanje. Htela sam da odem što pre jer nisam želela da se rasplačem pred ljudima koji su me osramotili", rekla je Aleksis za "Al.com".

Foto: al.com
Foto: al.com

Naredili su joj da promeni haljinu, ali ona nije želela da ih posluša.

"Samo želim da dokažem da devojke degradiraju i zlostavljaju odrasli, i to samo ako nose nešto što u čemu se osećaju udobno i sigurno, kako bi sprečili da dečaci imaju "loše" misli o njima", istakla je ona.

Haljina koju je nosila Aleksis model je lokalne dizajnerke Destani Hofman, odabrala ju je jer je htela da izgleda drugačije.

Šta vi mislite, da li je ovo haljina primerena njenim godinama?

(žena)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track