Kako da napravite domaće mleko od kokosa
Foto: Shutterstock

Egzotičan napitak

Kako da napravite domaće mleko od kokosa

Žena -
Napravite zdrav napitak od kokosa koji možete koristiti kao dodatak raznim kulinarskim specijalitetima

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa Kokosovo mleko ima brojna lekovita svojstva, s obzirom da sadrži lauričnu kiselinu, gvožđe i antioksidante. Napitak od kokosa povoljno utiče na kompletan imuni sistem, sistem za varenje, nivo šećera u krvi, snižava krvni pritisak, a takođe i smanjuje upalu zglobova. Od kokosovog mleka možete praviti i brojne prirodne maske za kožu i kosu.

Za pripremu kokosovog mleka su vam potrebni - kokosovo brašno i voda. Obično je odnos kokosa i vode takav da na količinu kokosa stavite dvostruko više vode. Međutim, te količine možete slobodno određivati prema želji, odnosno da li želite da vam napitak bude tečniji ili kremast.

Vodu i kokos stavite na umerenu vatru i ostavite da samo struji, nikako ne dozvolite da počne da vri. U toku kuvanja takođe možete dodati još kokosa po sopstvenom ukusu. Zatim miksujte smesu štapnim mikserom oko pet minuta.Mleko zatim procedite kroz gustu gazu i cediljku u veću posudu. Metalnom hvataljkom dobro iscedite mleko iz gaze, vodeći računa da se ne opečete jer je mleko još uvek vrelo. Kokos koji je ostao u gazi možete sačuvati i kasnije iskoristiti za pripremu kolača.

Od mleka možete praviti napitke po želji u kombinaciji sa voćem, cimetom ili čokoladom.SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ:Domaće bademovo mlekoKako da vam jela od pečuraka budu još zdravijaBombice od banane i kokosa5 zdravih namirnica koje sadrže više masti od krofne5 trikova za bolju organizaciju u kuhinji (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track