Najefikasnija hrana za sagorevanje masnoće
Foto: Shutterstock

Vitki i zdravi

Najefikasnija hrana za sagorevanje masnoće

Žena -
Pravim izborom namirnica možete ubrzati metabolizam i smršati bez mnogo muke

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa Ukoliko pokušavate da izgubite višak kilograma, nije na odmet da pokušate da ubrzate svoj metabolizam. Jedan od prirodnih načina za to je da jedete 5-6 puta na dan. Zadovoljavajući rezultati neće izostati ako u ishranu uvrstite namirnice koje podižu telesnu temperaturu i ubrzavaju metabolizam.

Sirova hranaVaš organizam troši mnogo više energije kada vari neprerađenu hranu. To znači da je tad metabolizam brži i više kalorija se troši. Kada kupujete namirnice, izbegavajte one prerađene, konzervirane i češće kupujte sirovu hranu.

Ljute papričiceUkoliko volite začinjenu, ljutu hranu, na dobrom ste putu da svoju linju dovedete do savršenstva. Ljute papričice podižu telesnu temperaturu i ubrzavaju metabolizam. Bez obzira da li ih jedete sveže, skuvane ili sušene, papričice su odlična hrana za mršavljenje.

Meso sa manje mastiMeso sa manje masti je sjajan izvor proteina, gvožda i aminokiselina uključujući i leucin. Stručnjaci kažu da 30% kalorija koje se nalaze u hrani bogatoj proteinima potroši tokom varenja. Da bi vaš metabolizam bolje funkcionisao, izaberite meso s manjim procentom masnoće.

MahunarkePasulj, grašak i soja su odlični izvori proteina i vaš organizam će biti okupiran varenjem ove zdrave hrane. Pored toga, ove namirnice su bogate gvožđem, mineralom koji podstiče mršavljenje.

Mlečni proizvodi s niskim procentom masnoćeSamo zato što želite da smršate ne znači da se treba odreći mlečnih proizvoda. Naprotiv, ove namirnice su bogate proteinima koji su ključni za izgradnju mišića i ubrzanje metabolizma. Ipak, vodite računa da tokom kupovine izaberete mlečne proizvode s niskim procentom masnoće.

Zeleni čajPrema savetima stručnjaka, ako pijete 4 šolje zelenog čaja dnevno, možete izgubiti 3 kilograma za nekoliko meseci. Ovaj zdravi napitak sadrži katehine koji ubrzavaju sagorevanje kalorija. Pored toga, u ovom čaju se nalazi i kofein koji poboljšava rad metabolizma i time podstiče sagorevanje masnoća.SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ:Paleo dijeta5 simptoma nedostatka proteina5 korisnih saveta za pripremu pasuljaKako vam sir može pomoći u mršavljenjuZeleni čaj i limun za lepši ten

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track