PROFI IZGLED I NA TROPSKIM VRUĆINAMA: 6 pravila letnjeg poslovnog stila
Foto: Shutterstock

Izgledajte profesionalno

PROFI IZGLED I NA TROPSKIM VRUĆINAMA: 6 pravila letnjeg poslovnog stila

Žena -
Treba poštovati osnovni kodeks oblačenja. Majičice s bretelama, japanke i providna odeća su apsolutno zabranjeni

Napolju je ovih dana toliko vruće da više ne znate kako da se obučete za posao, a da se ne skuvate. Međutim, na poslu uvek treba izgledati pristojno. Donosimo nekoliko saveta koji će vam pomoći da tokom leta u kancelariji izgledate profesionalno i šik.Zaboravite na japankeJapanke na poslu apsolutno ne dolaze u obzir! Niste krenuli na plažu i prljava stopala nisu nešto što bi trebalo da pokazujete pred kolegama. Umesto njih možete da nosite baletanke ili lepe kožne sandale.Pokrijte ramenaProvidna haljina s bretelama? Ne, nikako! Znamo da je užasno vruće i da vam u firmi možda klima ne radi najbolje, ali ipak treba voditi računa o pristojnom izgledu. Lagana košuljica i haljine s pokrivenim ramenima su sasvim okej, čak i lagani blejzer sa zavrnutim rukavima će vaš izgled učiniti elegantnim. Svetlije boje će vam leti pomoći u savladavanju vrućine.Izbegavajte upadljiv nakitAksesoari nadograđuju svaki autfit, ali u poslovnom okruženju nema potreba da dominiraju na vama, koliko god ove sezone upadljivi, šareni i krupni komadi bili u trendu. Držite se diskretnog i elegantnog nakita, s njim nema greške. Nikad ne nosite više od tri ukrasa na sebi, a zapamtite i još jednu bitnu stvar: naočare na glavi na poslu su nedopustive!

Zaboravite na visoke štikleVisoke štikle ženu čine ženstvenom i svaka od nas u cipelarniku treba da ima bar jedan takav par. Ali kad je posao u pitanju, držite se normalne visine jer pogrešna potpetica, kao i prenapadna odeća, mogu da podstaknu kancelarijske tračeve iza vaših leđa. Ne zaboravite, koliko god bile očaravajuće i seksi, cipele s petom višom od 7,5 cm jednostavno nisu prikladna obuća za posao.

Maksi suknjaNapolju je toliko vruće da ne možete više da zamislite dan u pantalonama, a mini-suknja ne dolazi u obzir? Nema problema. Maksi suknja rešava ovaj problem jer je prijatna, lagana i sasvim prikladna za kancelariju, a pri tom je uvek u trendu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track