DAME, OPREZ: Ovo je 6 najopasnijih dijeta na svetu!
Foto: Profimedia

Veoma škode zdravlju

DAME, OPREZ: Ovo je 6 najopasnijih dijeta na svetu!

Žena -
Neke od popularnih dijeta pre bi nam mogle napraviti problem, nego pomoći da ispunimo cilj

Oni koji se muče sa viškom kilograma znaju da je mršavljenje dug i težak proces i da nije retkost da usput odustanu. Zato mnogi tragaju da brzim i jednostavnim dijetama koje će dati željene rezulate. Ipak, neke od popularnih dijeta pre bi nam mogle napraviti problem, nego pomoći da ispunimo cilj.

1. Ruska dijetaAko vam kažemo da je ova dijeta preporučuje konzumiranje 400 grama hleba i 100 grama vodke dnevno, onda će vam biti jasno da treba da je izbegavate. Ovaj režim ishrane zapravo je inspirisan načinom na koji su se ruski vojnici hranili tokom drugog svetskog rata, a osmislio je Aleks Siri. Jasno je da ova dijeta ne samo da nije zdrava, već je opasna jer podrazumeva izgladnjivanje.

2. Dijeta pantljičaromNa ovoj se dijeti koja je prošle godine bila među napopularnijim načinima mršavljenja u Americi jede sve, ali postoji začkoljica. Potrebno je uzimati kapsule koje sadrže glavu ili jajašca pantljičare. Ona će pojesti sve kalorije i nutrijente iz hrane, a telo će mršaveti jer ne dobija potrebne hranjive materije. Ipak, ovakav način mršavljenja je jako opasan, jer ćete uneti parazita u organizam, koji će u krajnjoj liniji izazvati jake bolove u stomaku.

3. Dijeta sa cigaretamaPrilično je jasno zašto ova dijeta nije dobar izbor. Čak iako vam cigraete umanje apetit i time doprinesu gubitku težinu, kilogrami nisu jedino što možete da izgubite. Izgubićete težinu pluća, vilicu, zube, pa čak i život. Ova dijeta, inače, nastala je kao kampanja jednog poznatog proizvođača cigareta 1925. godine, a to je još jedan razlog da je izbegavate.

Foto PRofimedia
Foto PRofimedia

4. Flečerizing dijetaOva dijeta nastala je početkom 19. veka, kada je Horacije Flečer izjavio da je za pravilnu probavu i gubljenje kilograma, hranu potrebno prožvakati najmanje 100 puta pre gutanja. Iako je dobra ideja je žvakati hranu više nego inače, to za posledicu neće imati gubitak težine. Izgubićete samo vreme, jer tim tempom zvakanja, obrok će vam trajati jako dugo.

5. Dijeta sa dečjom hranomZa ovu dijetu verovatno ste čuli zahvaljujući Givnet Paltrou. Njen fitnes guru Trejsi Anderson osmislila je dijetu sa dečjom hranom koja preporučuje konzumiranje kašica za bebe umesto dva obroka dnevno. Ovu dijetu trebalo bi da izbegavate prvenstveno zbog broja unetih kalorija. Broj preopručenih kalorija u ovoj dijeti je svega 600 što je dovoljno za bebe od nekoliko meseci života, ali ne i odraslu osobu koja daleko više energije troši tokom dana.

6. Kupus dijetaReč je dijeti koja porazumeva da za doručak, ručak i večeru jedete čorbicu od kupusa. Priznajte koliko vaših prijateljica je probalo ovu dijetu...A vi? Reč je o dijeti koja veoma rigorozna i lako može da uništi zdravlje, jer telo ostaje bez važnih hranljivih sastojaka. Kada se dijeta završi i počnete normalno da jedete, kilogrami se vraćaju brzinom svetlosti.

Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

(Žena BLic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track