Najnovije vesti

Kako da napravite voće u rumu
Foto: Shutter

Po bakinom receptu

Kako da napravite voće u rumu

Žena
Tajna ukusa ovog specijaliteta je u odnosu šećera i ruma

Po uobičajenom receptu  za prirpemu voća u rumu u teglu se ređa očišceno voće sa kojeg je skinuta kora, doda se šećer u srazmeri 2:1 u korist voća i na kraju dolije onoliko 54-procentnog ruma koliko je potrebno da voće bude pokriveno 1-2 cm. Prekrije se čistom krpom i ostavi na hladnom oko 6 nedelja.Voće u rumu se obično otvara prvi put nakon konzerviranja u decembru i tada se servira sa sladoledom, pudingom ili se čak doda u kuvano vino.

A ako ste baš nestrpljivi, ovo sočno voće možete da probate i posle tri nedelje. Odaberite jednu vrstu voća, dodajte malo soka od limuna ili pomorandže, zatim pospite šećerom i dolijte rum tako da budu pokriveni svi plodovi. Ostavite zatvoreno tri nedelje, a onda možete da ga konzumirate.Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusaSA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ:Đumbir protiv stomačnih tegobaKoliko su zdrave zamrznute namirnice?5 recepata za poslastice sa višnjamaKako da lako izvadite koštice iz višanja i trešanja (VIDEO)10 saveta za pravilno zamrzavanje hrane

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...