Poznate dame koje su pobedile rak dojke
Foto: Profimedia

Najhrabrije žene na svetu

Poznate dame koje su pobedile rak dojke

Žena -
Rak dojke je najčešći zloćudni tumor kod žena. Retko se javlja pre 20. godine života, a najčešći je između 50. i 70. godine života

Međutim, ova bolest danas preti sve većem broju mlađih žena, a najveći uzrok je mala informisanost i neredovni pregledi. Pogledajte koje su se to poznate zvezde hrabro izborile sa ovom opakom bolešću.Domaće zvezde

1. Tina Ivanović (40)Pevačica Tina Ivanović bila je u šoku kad su joj lekari dijagnostikovali zloćudni kancer i prognozirali vrlo slabe šanse za izlečenje. Međutim, posle dve operacije ona se danas oseća mnogo bolje i spremna ja za novi život. Ona je istakla da su joj najveća podrška bili suprug i sin.

2. Ivana Žigon (47)Ivana Žigon takođe je pobedila rak dojke, a njena najveća pobeda nakon ove bolesti je trudnoća i njen sin. Njenu trudnoću su mnogi smatrali čudom posle opearcije dojke, ali ona je bila uporna i uspela je u tome.

3. Dragana Ćosić (44)Dragana Ćosić, novinarka Studia B, pobedila je tri teške operacije tumora i dug oporavak. Kako sama kaže, bolest je pobedila čeličnom voljom, pozitivnom energijom i velikom upornošću.

4. Anabela Bukva (40)Život poznate pevačice nakon što je saznala da ima tumor dojke 2008.godine promenio se iz korena. Stres koji je imala oko ishoda operacije zamenila je strepnja oko promenjenog fizičkog izgleda jer su joj grudi postale nesrazmerne. Ona se uspešno izlečila od ove opake bolesti, nakon koje je postala još jača.Strane zvezde

1. Kristina Eplgejt (43) Poznatoj glumici Kristina Eplgejt dijagnostifikovan je rak dojke u 36. godini. Ova hrabra dama je nakon svog lečenja osnovala fondaciju za pomoć ženama.

2. Đulijana Rančić (40)Đulijana je svetski poznata televizijska novinarka i voditeljka, kojoj je se 2011. godine dijagnostifikovan rak dojke.

3. Sintija Nikson (48)Američkoj glumici poznatoj po ulozi Mirande u popularnoj seriji Seks i grad, Sintiji Nikson, dijagnostifikovan je rak dojke 2006. godine.

4. Kajli Minog (46)Poznata muzička zvezda Kajli Minog borila se sa rakom dojke sa svojih 37 godina.

5. Melisa Eteridž (54)Ovoj pevačici je dijagnostifikovan rak dojke pre 7 godina i tada se na vreme podvrlga lečenju. Nakon lečenja je počela je da učestvuje u brojnim organizacijama vezanim za edukaciju žena u brobi protiv raka dojke.Na sajtu Story.rs pročitajte još:Ivana Žigon: Uz sina Stevu se dižem kao feniksŽivotna priča - Anabela Đogani: Neki ožiljci nikad ne zarastuTina Ivanović: Pomislila sam da mi je došao kraj

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja