NERVIRA VAS TAMNA KOŽA NA LAKTOVIMA? Pogledajte 3 laka načina kako je se rešiti
Foto: Profimedia

Napravite sami

NERVIRA VAS TAMNA KOŽA NA LAKTOVIMA? Pogledajte 3 laka načina kako je se rešiti

Žena -
Možete efikasno da rešite suvu i tamnu kožu na laktovima i kod kuće služeći se bilo kojim od ova tri jednostavna načina

Ako su tamni laktovi nešto što vas brine, onda bi definitivno trebalo da probate nekoliko trikova. Možete efikasno da rešite suvu i tamnu kožu na laktovima i kod kuće služeći se bilo kojim od ova tri jednostavna načina.

Maslinovo ulje i šećerOvo je odlična kombinacija za hidratant i piling kože, koji se može koristiti i po celom telu. Pomešajte maslonovo ulje s jednom kašikom šećera. Masirajte laktove, kao i druge delove kože koji su suvi i ispucali. Učinite to za 5 minuta, a zatim operite kožu toplom vodom, sapunom ili gelom za tuširanje.

Ostale zdravstvene beneficije maslinovog ulja: Maslinovo ulje je takođe korisno protiv bolesti srca, dijabetes, rak, oksidativni stres, hipertenziju, osteoporozu i reumatoidni artritis.

Puter ili kokosovo uljeOba ova ulja su izuzetno efikasna kada su u pitanju prirodni proizvode za negu kože. Oni omekšavaju kožu i hidriraju u isto vreme. Masirajte kožu s jednim od ova dva ulja pre odlaska u krevet. Utrljajte ga u dobro na vaše telo i ostavite da deluje preko noći. Ponavljajte postupak sve dok koža ne omekša.

Kurkuma mlekoKurkuma mleko se koristi inače za negu kože, a svakako da pomaže i u drugim situacijama, kada je koža npr. suva i ispucala. Pomeštajte malo kurkume u prahu i mleko da dobijete gustu smesu. Potom je dobro utrljajte u laktove i ostvite da deluje pet minuta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track