VEROVALA U SEBE: Zvali su me nakaza, a sad sam top-model
Foto: Profimedia

Melani Gajdos pomerila granice modne industrije

VEROVALA U SEBE: Zvali su me nakaza, a sad sam top-model

Žena -
Ova izuzetna devojka ne želi da se preda i uprkos tome što nema ni kosu ni zube gradi karijeru veoma uspešne manekenke
1 / 3 Foto: Profimedia

- Odlučila sam da razbijem stereotipe i da pomerim granice modne industrije - kaže Melani Gajdos (27), manekenka iz Njujorka.Naime, ona od rođenja boluje od ektodermalne displazije, genetskog stanja koje uzrokuje nedostatak dlaka, znojnih žlezda, zuba, oslabljen vid, deformaciju nokatne ploče i suvu i pigmentisanu kožu. Iako izgledom potpuno odstupa od standardnih modela, Melani veruje da je ovo sjajan način da iskoristi svoju različitost. Mnogi joj se dive zbog hrabrosti, ali, nažalost, ima i onih koji joj upućuju najgore komentare i kritike.- Još od detinjstva me maltretiraju i vređaju zbog izgleda, ali kamera mi je pomogla da izgradim samopouzdanje. Sa otprilike 16 godina bila sam u teškoj depresiji, čak sam razmišljala i o samoubistvu.

Ipak, ova hrabra devojka odlučila je da više ne razmišlja o prošlosti, već da se fokusira na budućnost. Iako postoji mogućnost za to, ona odbija da nosi pomagala, poput perike ili veštačke vilice.- Ljudi se u mom društvu osećaju prijatnije ako nosim veštačke zube, ali meni to nije prijatno i udobno - iskrena je.

U detinjstvu su je vređali zbog izgleda, pa je stalno nosila periku
U detinjstvu su je vređali zbog izgleda, pa je stalno nosila periku

Melanino stanje uzrokuje i urastanje dlaka, pa je u pubertetu zbog nemogućnosti probijanja trepavica kroz kožu imala oštećenje rožnjače, zbog čega danas ima veoma slab vid. I pored svega toga, ona ne odustaje i odlučna je u tome da svima pokaže da je važno samo šta se nalazi unutar čoveka.

Inače, Melani je postala veoma poznata i tražena manekenka, koja zarađuje ogromne sume novca, a u međuvremenu postala je i glumica. Jedna od njenih obožavateljki je pevačica Majli Sajrus zbog, kako je istakla, njenog velikog uspeha na modnim pistama i zbog toga što pomera granice svojom neiscrpnom energijom i borbenošću.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track