(FOTO) NADMAŠIO PROGNOZE LEKARA: Čudo od dečaka! Živi sa teškom bolešću i pomera granice!
Foto: Printscreen Facebook

Boluje od retke deformacije

(FOTO) NADMAŠIO PROGNOZE LEKARA: Čudo od dečaka! Živi sa teškom bolešću i pomera granice!

Žena -
Većina dece sa ovom vrstom deformacije, koji se uopšte uspeju i roditi, ne dožive više od nekoliko dana, a ovaj dečak je proslavio svoj prvi rođendan

Maleni Džekson Bauel iz Floride je pravo čudo od deteta koji se uspešno bori sa neizlečivom deformacijom mozga. Većina dece s takvom deformacijom, koji se uopšte uspeju i roditi, ne dožive više od nekoliko dana, a ovaj dečak je doživeo svoj prvi rođendan. Pravi uspeh mališana iz Floride bio je što je uopšte uspeo doživeti rođenje uz svoju bolest. Naime, Džekson pati od neizlečive deformacije mozga koja se naziva mikro hidranencefalija, zbog čega mu je mozak sićušan, a glava značajno manja od ostalih beba.

While mommy eats dinner... Jax naps #JaxonStroBrandon Buellell

Posted by Brittany Buell on Wednesday, September 16, 2015

Njegova je majka Britani dala je otkaz na poslu kako bi se mogla brinuti o svom sinu. Ona je takođe pokrenula stranicu pod nazivom "crowdfunding", koja se bavi prikupljanjem pomoći za lečenje malog Džeksona. Roditelji ovog dečaka poručuju da je njihov sin pokazao koliko je jak, pametan i poseban, jer je postigao stvari za koje su lekari sumnjali da će ikada moći. On pokazuje napredak svakoga dana, a nedavno je postigao čudo proslavivši svoj prvi rođendan. Porodica Bauel je do sada prikupila 55. 000 američkih dolara i pozivaju sve plemenite ljude da ih podrže u njihovom novom cilju: da njihov sin proslavi uspe da proslavi i drugi rođendan!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track