Ovih 5 proizvoda ne smete stavljati na vaše lice!
Foto: Shutter

Saveti

Ovih 5 proizvoda ne smete stavljati na vaše lice!

Žena -
Neki sastojci su itekako poželjni na našoj koži, ali postoje oni koje nikako ne smete da nanesete na lice, jer mogu izazvati različite iritacije, zapaljenja i stvaranje bubuljica

Veliki broj žena pravi greške prilikom nege lice. Svakoj od nas se desilo da je na lice stavila peparate koje nikako ne bi trebala, jer mogu da izazovu neželjene efekte. Neki sastojci su itekako poželjni na našoj koži, ali postoje oni koje nikako ne smete da nanesete na lice, jer mogu izazvati različite iritacije, zapaljenja i stvaranje bubuljica. Ovih pet perparata bi svakako trebali da zaobiđete kada je u pitanju vaše lice.

1. Lak za kosu - Kada prskate kosu lakom za učvršćivanje postarajte se da zaštite kožu lica. Ovaj proizvod predviđen za stilizovanje kose i ništaviše, jer sadrži alkohol i lak koji mogu da začepe pore i dehidriraju kožu lica.Uz to lak sadrži i repelente koji mogu da izazovu ozbiljne irtacije, pa zato, ako ikada igde pročitate da lak za kosu možete da iskoristite u svrhe fiksiranja šminke, zaboravite na to.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

2. Dezodorans - Dezodorans zapravo nije zdrav ni da ga stavljate na kožu pazuha jer obično sadrži alkohol i druge agresivne sastojke koji mogu da isuše kožu. Zato bi trebalo da obratite pažnju kada nanosie dezodorans. Njegove čestice lako mogu da dospeju na lice, pogotovo ako ga prskate u maloj prostoriji.

3. Farba za kosu - Ako redovno farbate kosu, pa ste poželele da obojite i obrve, zaboravite na farbu koju inače koristite. U njoj ima previše agresivnih sastojaka koji u kontaktu liecm mogu da izazovu iritacije.

4. Šampon - Koža lica nije ista kao i koža glave, i zato nikako ne bi trebalo da koristite šampon u svrhe skidanja šminke ili generalno čišćenja lica. Šampon je previše agresivan za nežnu kožu lica i može da je isuši i dehidrira.

5. Losion ili mleko za telo - Mleka i losioni za telo sadrže agresivnije sastojke, a uz to su obično dosta gušća pa neće biti melem za kožu lica. Verovatno bi zapušili pore i izazvali nepravilnosti poput bubuljica i iritacija. Uz to mleka za telo obično sadrže i parfeme, pa mogu dodatno da iritiraju ožu lica.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track