UBRZAJTE RAST KOSE: Ovih 8 namirnica će vam pomoći u tome!
Foto: Primedia

Saveti

UBRZAJTE RAST KOSE: Ovih 8 namirnica će vam pomoći u tome!

Žena -
Naučnici su radili na tome da analiziraju kako ishrana može da utiče na brži rast kose i predstavili 8 namirnica koje pomažu kosi

Ukoliko želite da ubrzate vaš rast kose, potrebno je da promenite ishranu. Unesite u vaš jelovnik zdravije namirnice i primetićete kako razliku. Kosa će početi brže da vam raste, a dobićete i na volumenu. Naučnici su radili na tome da analiziraju kako ishrana može da utiče na brži rast kose i predstavili 8 namirnica koje pomažu kosi.1. Žute paprike - One imaju gotovo pet i po puta više vitamina C nego narandže. Vitamin C je veoma važan za pravilan rast kose, jer deluje kao antioksidant, koji jača koren i folikule dlake čineći je otpornijom na lomljenje, krzanje i kidanje.

2. Losos - Ova riba je bogata vitaminom D, ali ono što je još važnije je da u sebi sadrži omega 3 masne kiseline, koji aktivno pomažu u rastu vlasi, ali i čine da skalp na vašoj glavi bude zdrav. Samim tim kosa će brže da raste.

Foto Marina Lopičić
Foto Marina Lopičić

3. Jaja - Pored što su bogate gore pomenutim omega 3 masnim kiselinama, one sadrže biotin. Ukoliko jedete previše belanaca, ono može čak sprečiti unos biotina u organizam.4. Školjke - Mnoge osobe koje gube kosu ili im se proređuje imaju nedostatak cinka u svom organizmu.5. Suncokretove semenke - Semenje suncokreta može pomoći da obogatite svoj organizam vitaminom E, koji će pojačati protok krvi u organizmu, dovodeći cirkulaciju do skalpa.

Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

6. Slatki krompir - Sladak krompir se možda malo teže nabavlja na našim prostorima, ali ga nije nemoguće naći.Slatki krompir je bogat beta karotenom, vitaminom A, koji pomaže u obnavljanju folikula dlake i njenom bržem rastu.7. Avokado - U sebi sadrže pregrš masnih kiselina pa samim tim ovo voće je od davnina tajna mladolikog organizma. Avokado stimuliše proizvodnju kolagena i elastina u skalpu, ako se stavi u vidu maske za kosu.Pomešajte malo avokada i kisele pavlake i nanesite na teme glave. Nakon 10 minuta isperite kosu.8. Bademi - Bademi će pomoći vašoj kosi da poraste brže zbog njihovog sastava.Ovi orašasti plodovi u sebi sadrže najveću koncentraciju biotina od svih ostalih.

Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track