Spavanje na stomaku nosi seksi snove, na leđima noćne more!
Foto: Shutter

Istraživanje

Spavanje na stomaku nosi seksi snove, na leđima noćne more!

Žena -
Spavanje na boku najzdravije je i najraširenije, ali i to nije dovoljno za određivanje tipova snova jer i strana na kojoj spavamo ima stanovit uticaj

Svatko ima neku svoju formulu za dobar san i na kraju je najvažnije da se ujutro budi svež i odmoran. Međutim, na to uveliko utiče i što sanjamo jer se događa da se, posle noćne more, osećamo iscrpljeno kao da nismo ni spavali.

Položaj spavanja određuje tematiku snova, zaključak je istraživanja.

Na 700 je ispitanika provedeno je testiranje, iz kojega proizlazi kako različite pozicije spavanja pritišću određene delove tela pa osjećaj u danim trenucima kreira specifične tipove snova.

Na primer, spavanje na stomaku češće vodi erotičnim snovima. Na taj način svako može određivati kakve snove želi da sanja namernim zauzimanjem određene poze u krevetu. Ipak, naučnici upozoravaju kako nije dobro to pretvoriti u naviku jer fokusiranje na željene snove može ugroziti kvalitetu spavanja.

Spavanje na boku najzdravije je i najraširenije, ali i to nije dovoljno za određivanje tipova snova jer i strana na kojoj spavamo ima stanovit uticaj. Spavanje na desnoj strani tela veže se uz pozitivne snove, dok leva strana nosi blage noćne more. Čini se kako je najgora opcija spavati na leđima. Osim što uzrokuje bolove u vratu i hrkanje, potvrđene su i češće noćne more u tom položaju.

(Elite Daily)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track