Najnovije vesti

POBOLJŠAJTE KONCENTRACIJU: Ovih 7 namirnica neverovatno utiče na pamćenje!
Foto: Profimedia

Saveti

POBOLJŠAJTE KONCENTRACIJU: Ovih 7 namirnica neverovatno utiče na pamćenje!

Žena
Ukoliko imate problem sa koncentracijom, verovatno vam nedostaje vitamin E a da toga niste ni svesni.

Na svu sreću njega možete pronaći u omiljenim namirnicama i na taj način poboljšati svoju produktivnost na poslu ili koncentraciju tokom učenja. Predstavljamo vam 7 namirnica koje utiču na bolje pamćenje.

1. Kafa - Svi mi volimo kafu, njen miris i ukus koji nas osvežava. Naš dan nikada ne počinje bez šoljice jutarnje kafe. Kafa sadrži sastojak koji se zove kofein koji nam pomaže da se fokusiramo a samim tim i bolje pamtimo.

2. Jaje - Jaje je jedna od namirnica koja nam pomaže da se takođe bolje fokusiramo. Kolin u žumanvetu je odgovoran za jačanje koncentracije.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

3. Cvekla -  Ovo slatkasto povrće koje je odlično za mozak! Cvekla poboljšava kognitivne sposobnosti, kao i fokus i koncentraciju.

4. Crna čokolada - Konzumiranje nekoliko kockica crne čokolade svaki dan, može definitivno povećati fokus i koncentraciju. Ona sadrži kofein i povećava budnost, a magnezijum prisutan u njoj pomaže da se rešite stresa.

5. Orasi - Prema nedavnom istraživanju, orasi mogu poboljšati koncentraciju. Vitamini i minerali prisutni u orasima imaju sposobnost da povećaju memoriju i koncentraciju.

6. Banane - Banane takođe pomažu povećavanju koncentracije, jer je bogata kalijumom i esencijalnim mineralima koji čuvaju mozak i živčani sastav.

7. Zeleni čaj - Istraživanja pokazuju da zeleni čaj takođe poboljšava raspoloženje i koncentraciju. Slobodno popijte svoju šoljicu zelenog čaja, koje ima pozitivno dejstvo na memoriju.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...