ZADOVOLJNE SVOJIM TELOM: 3 saveta kako da pravilno stanete na vagu i budete presrećne!
Foto: Profimedia

Nauka se pozabavila

ZADOVOLJNE SVOJIM TELOM: 3 saveta kako da pravilno stanete na vagu i budete presrećne!

Žena -
Brojne studije su pokazale da svakodnevno vaganje negativno utiče na samopouzdanje. Iako ne bismo smeli da dopustimo da brojka na vagi odredi naše stanje tela i uma, postoje pravila koja će nam omogućiti da budemo zadovoljniji svojim telom.

1. Vagajte se jednom nedeljno Ako pokušavate da izgubite ili dobijete određeni broj kilograma, najbolje je vagati se jednom u sedam dana, predlaže nutricionistica Aleksandra Kaspero. Težina varira na dnevnoj bazi zavisno od toga da li imate PMS ili ste za ručak pojeli neki slani obrok, pa vam svakodnevno proveravanje težine može izazvati samo teskobu.

2. Važite se sredom ujutroGubljenje do 2 kilograma nedeljno je realan cilj, ali uspeh bi moglo da oteža ako ste opsednuti rezultatima. "Jednom sam se vagala svakih sat vremena kako bi dokazala fluktuaciju u težini. Ona je varirala 2,5 kilograma u samo jednom danu", otkriva nutricionistica, koja predlaže vaganje ujutro, nakon obavljanje velike nužde, ali i isprobavanje tvrdnji jedne finske studije koja je pokazala da je najbolje meriti težinu sredinom nedelje, jer tada su promene najmanje.

3. Dajte sebi prostora za "manerve"Svatko od nas ima broj idealne težine kojoj stremi i unutar koje se najbolje oseća. Ako ga niste još dosegli, nemojte biti prestrogi prema sebi. Dopustite sebi prostor od plus minus 3 kilograma. "Na ovaj način spriječit ćete navalu ekstremne tuge i drugih emocija ako niste zadovoljni realnom brojkom koju vaga pokazuje", kaže Aleksandra Kaspero.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

Zadovoljna

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track