IZVORI BAKTERIJA: Ovih 5 stvari morate odmah izbaciti iz kupatila!
Foto: Shutterstock

Saveti

IZVORI BAKTERIJA: Ovih 5 stvari morate odmah izbaciti iz kupatila!

Žena -
Kupatilo nije samo mesto gde se tuširam, to je ujedno naše malo mesto relaksacije, u kojem svakodnevno provodimo vreme rezervisano samo za uživanje i uređivanje.

Ipak, jedna stvar može narušiti istinsko uživanje u vremenu koje posvećujemo samo sebi: nered i gomile stvari spremnih za bacanje u smeće. Ne samo da nam smetaju jer nam zauzimaju dragocen prostor, već su i potencijalni izvor bakterija. Vreme je da se pozdravite s nepotrebnim detaljima i svoje kupatilo ponovno učinite uredno.

Stari sunđeri za kupanje - Stari sunđeri za kupanje leglo su bakterija koje se su njima razmnožile zahvaljujući konstantnom pritoku vode – idealnog medija za razvoj bakterija.

Kozmetika koju niste koristili godinu dana - Ukoliko određenu kremu ili serum niste takli godinu dana, postoji velika verovatnoća da je i ubuduće nećete koristiti. Uostalom, rok trajanja većine kozmetičkih proizvoda je oko godinu dana pa biste si s proizvodom koji toliko stoji nekorišćen mogli napraviti više štete nego koristi.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

Kozmetika koja je promenila teksturu, boju ili miris - Čak ako i nije formalno istekao rok trajanja, svi kozmetički preparati koji su promenili teksturu, boju ili miris morate odmah baciti jer rizikujete iritaciju ili alergijsku reakciju.

Zavese za kadu - Zavese koje svakodnevno izlažete vodi, a ne sušite odmah nakon korišćenja, trebale bi se menjati često. Ukoliko su vam delovi zavese već požueli od starosti, vreme je za promenu.

Lekovi bez vidljivog otisnutog roka trajanja - Kutijice lekova uglavnom nam zauzimaju prostor u medicinskom ormariću pa ih stoga često bacamo odmah čim otvorimo lek, no na njima se najčešće nalaze i datumi koji označavaju vreme proizvodnje, odnosno rok trajanja. Ukoliko niste sigurni koliko je star, svaki lek biste trebali zameniti novom i ispravnom dozom.

Foto Thinkstock
Foto Thinkstock

(Fashion hr).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track