NEVEROVATAN ZNAK POSLE 38 GODINA: Pun Mesec pojaviće se na katolički Božić!
Foto: Shutter

Retka slučajnost

NEVEROVATAN ZNAK POSLE 38 GODINA: Pun Mesec pojaviće se na katolički Božić!

Žena -
Izuzev posebnog trenutka u kom će se pojaviti, postoji još nekoliko zanimljivosti o poslednjem punom Mesecu u ovoj godini

Prilika da na Božić vidite i pun Mesec prava je retkost, piše Stil!Zato ove godine uživajte - u noći 25. decembra, na katolički Božić, pun Mesec će obasjati planetu, prenosi Mnn.com.Izuzev posebnog trenutka u kom će se pojaviti, postoji još nekoliko zanimljivosti o poslednjem punom Mesecu u ovoj godini.

Naime, Božićni mesec će se pojaviti već sa prvim sumrakom i sijaće u punom sjaju čak i malo nakon izlaska sunca. Zbog hladnih decembarskih dana, naziva se još i Hrastov i Hladni mesec, a zbog toga što je u pitanju poslednji pun Mesec u godini, poznat je i kao Duga mesečeva noć.Ovaj fenomen poslednji put je zabeležen 1977. godine, a neće se ponoviti sve do 2034, upozorava NASA, zato iskoristite priliku i uživajte u retkoj pojavi!Pogledajte još na portalu Stil:Narodna verovanja o domu: Šta ne valja raditi da ne dozovete đavole!Stara zaboravljena narodna verovanja: Običaji koji slute zlo i nesreću!Stručnjak za okultizam otkriva: Ovako izgleda crna magija!Prema narodnom verovanju: Saznajte kada ćete da se udate!Energija punog Meseca: Jednostavni ritual sa novčanicom privlači bogatstvo!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track