IZBEGNITE ZAMKE NOVOGODIŠNJIH SNIŽENJA: Ovo su najčešće greške prilikom kupovine na rasprodaji
Foto: Profimedia

Saveti

IZBEGNITE ZAMKE NOVOGODIŠNJIH SNIŽENJA: Ovo su najčešće greške prilikom kupovine na rasprodaji

Žena -
Približavanje novogodišnjih praznika ne znači samo kraj godine, već i period najvećih rasprodaja koji mnoge žene željno iščekuju.

Bez obzira na to koliko ste spremne za ovaj veliki događaj, greške prilikom kupovine po sniženim cenama događaju se i iskusnim šopingkoličarkama.

Poznati modni brendovi čak dva puta nedeljno dobivaju nove artikle pa u mnoštvu krpica često umesto stvari koje nam trebaju, ili koje već duže vremena želimo, biramo modele za koje nismo ni znale da nam se sviđaju, ali smo se zatekle u šoping centru i, eto, naš mesečni budžet je u velikoj opasnosti, jer dolazimo u iskušenje da potrošimo novac na nešto bez čega bismo mogle živeti.Da biste umanjile modnu opsesiju i pametno iskoristile draži rasprodaja, pogledajte savete kojih se trebate pridržavati kada krenete u borbu s ostalim ženama za sniženi model željenih cipela ili omiljene torbe.

Greška br. 1: Zavela vas je snižena cenaRešenje: Pre nego što bilo što kupite, ne dozvolite da vas ponese niska cena, već sebi postavite sledeća pitanja: Odgovara li vam model? Možete li ga iskombinovati s bar tri komada iz ormara? Hoćete li ovo nositi i sledeće sezone? Ako ne možete pozitivno odgovoriti bar na jedno pitanje, bolje da stvar ostavite na polici.

Greška br. 2: Kupovina komada koji već imamo u ormaruRešenje: Bez obzira na to imate li nezasitan modni apetit kada su u pitanju bele košulje ili pantalone raznih modela, ne dozvolite da vas ponese šoping groznica. Izbegnite ovu zamku tako što ćete pre kupovine razmilisti imate li nešto slično u ormaru. Uvek kupite nešto drukčije čime ćete obogatiti svoju garderobu. Ako odeća koju ste pronašle na rasprodaji ne ispunjava ovaj uslov, sačuvajte novac za bolju priliku. Kupovina potpuno istog modela opravdana je jedino ako ste se odlučile baciti stari.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

Greška br. 3: Opredeljujete se za trendi komade umesto za klasičneRešenje: Prvo pravilo rasprodaje je kupovina klasičnih komada. Večni mantil, zimski kaput, mala crna haljina, kožne čizme, dugo željena torbica, kvalitetni sako. Zato pre odlaska u kupovinu stavite na papir koji vam tačno komadi nedostaju u ormaru ili su vam zapeli za oko, ali ste odlučile pričekati sniženja. Popusti u prestižnim buticima upravo nas navode da ulažemo u kvalitet. Iskoristite to i uložite u komad garderobe koji ćete nositi zauvek, jer jedino s njim možete svoj stil nadograđivati krpicama koje su te sezone u trendu, a dodatni plus je dobar osećaj kada znate da ste kvalitet platile u pola cene.

Greška br. 4: Modeli nam ne stoje kao manekenkama

Rešenje: Modne revije i razni editorijali pokazuju kreacije u najboljem svetlu i čini se da one savršeno odgovaraju telu. Međutim, istina je sasvim drukčija. Zahvaljujući fotošop, dekolte i svaki prorez na modelu stoje na pravome mestu. Zato prilikom kupovine takvih kreacija trebamo voditi računa i o nabavljanju odgovarajućeg donjeg rublja. Takođe, treba imati u vidu da mnoge devojke nemaju savršene proporcije, stoga ako se zaljubite u neki komad, ne bojite se skratiti ga ili suziti kako bi odgovarao vašem telu.

Greška br. 5: Kupile ste neudobne cipele jer su vam se svideleRešenje: Ako ste lude za cipelama, rasprodaje su pravo mesto da nabavite nove skupe salonke ili vrtoglavo visoke sandale. Međutim, od prevelike želje da nosimo baš određeni par, svakoj od nas se bar jednom dogodilo da kupimo neudobni model s namerom da ih tokom nošenja prilagodimo stopalu. Nažalost, to je gotovo nemoguće, jer za razliku od odeće, obuću ne možete prepraviti. Zato, kada probate cipele u dućanu, ostanite u njima nekoliko minuta. Ako vas stežu ili prilikom hodanja osećate bilo kakvu nelagodu, nemojte ih kupovati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track