ISTAKNITE POGLED: Evo kako se našminkati prema obliku očiju
Foto: Profimedia

Saveti

ISTAKNITE POGLED: Evo kako se našminkati prema obliku očiju

Žena -
Univerzalan način šminkanja ne postoji, pogotovo ako je reč o očima. S obzirom na njihov oblik, nekoliko je preporučenih tehnika nanošenja senki na oči.

Stoga je najvažnije dobro se zagledati u ogledalo i otkriti svoj tip, nakon toga je sve lakše.

1. Bademaste oči - Ovaj se oblik smatra prosekom, najčešći je pa je i svojevrstan ideal lepote. Stoga mu pristaje gotovo svaka šminka jer nijedan ugao ne treba posebno da se "izvlači". Najbolje je blago naglasiti spoljni deo oka, ali i povući liniju senke preko gornje ivice kapka.

2. Razmaknute oči - Kod ovog oblika je najvažnije istaknuti unutrašnji ugao kako bi se oči vizuelno "približile". Tamnija senka, prema tome, ide unutra, na sredinu kapka svetlija varijanta, a na spoljašnju ivicu ponovno tamnija.

3. Približene oči - Obrnuto od razmaknutih, u ovom slučaju treba da se stvori efekat "udaljavanja". Samo se na spoljni ugao oka stavlja poveća količina tamne senke, a ostala površina treba biti svetla.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

4. Duboko usađene oči - U ovom slučaju cilj je prikriti liniju gornje ivice kapka koja odaje duboko usađene oči, a to se postiže jednostavnim stavljanjem senke upravo na to mesto. Tamnija nijansa senke ide u tankoj liniji preko udubljenja gde počinje oko.

5. Izraženi gornji kapci - Ovde je potrebno "zakamuflirati" površinu kapaka kako bi se vizuelno činili manjima. Prema tome, ne može se pogrešiti ako se tamnom senkom prekrije celi kapak, a pritom je najvažnije dobro obrubiti celu gornju ivicu.

6. Spušteni kapci - Žene sa spuštenim kapcima treba da se fokusiraju na predeo iznad gornje ivice kapka s obzirom na to da se njegova površina skoro i ne vidi. Najtamniji treba da je spoljašnja ivica oka uz trepavice, a blagim se senčanjem prelazi lagano preko gornje linije. Na taj način se stvara lažni rub kapka i oči deluju veće.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track