FENG ŠUI PRAZNIČNO ČIŠĆENJE: Oslobodite se nereda, ali i tuge i besa
Foto: Profimedia

Zasucite rukave

FENG ŠUI PRAZNIČNO ČIŠĆENJE: Oslobodite se nereda, ali i tuge i besa

Žena -
Na ulazu u Novu godinu trebalo bi da se rešite nepotrebnih stvari, a kako bi u vašem domu vladala pozitivna energija prostor mora biti uredan i čist.

Zato zasucite rukave i obavite jedno praznično čišćenje prema feng šui pravilima.

Prvi korak u čišćenju doma je izbacivanje nepotrebnih stvari i sređivanje nereda, dok se drugi korak odnosi na "energetsko čišćenje" čime se uklanjaju nakupljene energetske krhotine koje su posledica negativnih emocija, događaja, misli i stresa.

"Ukoliko se osećate iscrpljeno ili teško pronalazite stvari po kući, vreme je da očistite prostor u kojem živite. Očigledna posledica nereda, viška stvari i prašine je loše zdravlje, niži nivo energije i kvalitet života. Svi možemo sami da kontrolišemo naše zdravlje kroz sreću i osmeh na licu, ljubav i davanje. Živimo u čudnim vremenima, ali to je vaše kreiranje stvarnosti", kaže Mima Miković, inostrano licencirani feng šui i kristal konsultant.

Ona ističe da zbog nereda i prašine odlaze naša dobra energija, kao i najbolje namere i sreća. Zato je feng šui najbolji vodič da odstranite svu prašinu i u svoj dom unesete bolju energiju. Za početak pustite pozitivnu, opuštajuću muziku. Ona će svojim ritmom i snažnim porukama učiniti da se negativna energija raziđe i nestane, a dok vašim stanom odzvanja glasna muzika, pevajte, plešite i isterajte loše misli.

Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Sledeći korak je oslobađanje doma starih i nepotrebnih stvari. Veruje se da neke stvari iz prošlosti na sebi mogu da imaju emocije koje ste osećali kada ste ih koristili ranije, kao što su tuga, bes, briga... Ukoliko želite da se rešite negativne energije, oslobodite svoj dom od takvih stvari.

"Zašto biste bili okruženi nižim energijama prašine i nereda kada možete uživati u višoj energiji čistoće i reda koja je pozitivna, zdrava i lekovita", ističe Mima.

Prema njenim rečima, postoje i običaji koji se rade pre ulaska u Novu godinu. "Najvažnije je da se pomirite, očistite neke veze ili oprostite. Tako ćete rasterećeni bilo od kakvih problema i zadovoljni ući u Novu godinu", objašnjava stručnjak za feng šui.

Jedan od njenih saveta jeste i da sklonite sve oštre predmete kao što su noževi, makazice i druga sečiva. "Po drevnim Kinezima, oni mogu da izazovu sečenje i odlazak sreće", ističe ona. Sledeći običaj je plaćanje zaostalih računa. Ako nemate mogućnost da platite kompletan dug, uplatite simbolični deo na svaki račun, kao znak pozitivne akcije.

To isto važi i za vraćanje privatnih dugova. Ona savetuje da vodite računa da vas „sreća ne obiđe” ako dugove prebacujete i za narednu godinu. Oni koji su sami, nemaju vezu ili nisu u braku, poslednjeg dana decembra mogu da izvedu neke rituale.

"Po feng šui običajima, treba prošetati do reke (jezera, mora), gde će žene baciti narandže a muškarci jabuke. Za svaku voćku koju bacite zamislite želju i zamolite za nekog partnera koji vam potpuno odgovara. Možete i da napišite svoju želju u sadašnjem vremenu. Kada otkuca ponoć, pročitajte je i stavite je u spavaću sobu gde je vaš ljubavni oltar", ističe feng šui stručnjak.

Na kraju, naša sagovornica savetuje da u Novu godinu uđete sa nečim crvenim na sebi. Obucite komad garderobe u ovoj boji ili stavite crveni detalj. Crvena boja doneće vam blistavu budućnost. Pored crvene, obavezna je i zlatna boja. Ona je simbol zlata ili novca. Zato su kombinacije crvena i zlatna „must have” u ulasku u Novu godinu.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

(Dnevno.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track