BUDITE CELE GODINE LEPE I NEGOVANE: Ove novogodišnje odluke ne smete preskočiti

Saveti

BUDITE CELE GODINE LEPE I NEGOVANE: Ove novogodišnje odluke ne smete preskočiti

Žena -
Kada već sastavljate listu svojih novogodišnjih odluka, u nju uz mnoge navedene stvari, svakako morate uključiti i odluke vezane za lepotu, koje su nešto prizemnije, realnije, jednostavnije, a ono što je najvažnije mogu pridoneti zadovoljstvu vašem izgledu.. Važno je da imate negovanu i lepu kožu, kada ostvarite i ostale želje i odluke.

Predstavljamo vam spisak stvari na koji biste trebale da obratite pažnju i u narednoj godini.

1. Svaki dan ću čistiti, tonirati i hidratizirati kožu lica – Samo je jedan put do zdrave i lepe kože, a to je pravilna briga o njoj. Ta se nega sastoji od tri koraka, svakodnevnog i temeljnog čišćenja kože od šminke, zatim temeljnog uklanjanja šminke i ostalih prljavština preparatom za toniranje, i na kraju hidratizacija kože i hranjenje kože.

2. Počeću da koristim nove preparate… - Ako ste zaglavili u rutini nege kože i šminkanja, vreme je za promene. Kupite lak za nokte u jarkoj boji, stavite veštačke trepavice, crveni ruž, isprobajte novo mleko za telo…bilo šta. Osećaćete se bolje, lepše, posebnije…

3. Za vreme izlaganja suncu nanosiću visoki SPF – U teoriji, svaki dan bismo trebali nanositi kremu sa zaštitnim faktorom, no znamo da u praksi najčešće nije tako, posebno ako nemate dnevnu hidratantnu kremu ili BB kremu koja u sebi sadrži SPF. Ipak najvažnije je barem za vreme planiranih dužih boravaka u prirodi, bez obzira na godišnje doba svakako nanesete kremu sa zaštitnim faktorom i sačuvate lepotu i zdravlje kože.

4. Odstraniću prpali lak za nokte – Nema ništa lepše od lepo lakiranih noktiju i ružnije od noktiju s kojih se počeo skidati laj za nokte. Potrebno vam je pet minuta na dan da popravite lak za nokte, a ako nemate ni toliko vremena, barem do kraja uklonite lak.

5. Masiraću lice jednom dnevno – Nakon večernje rutine čišćenja kože, masirajte svoje lice s laganim uljem za lice. Koža će u vrlo kratkom roku izgledati svežije, prirodnije, rumenije, jednostavno lepše.

6. Koristiću uvijač za trepavice – Tih 30 sekunda dnevno svako ima. Ugrejte uvijač na vrućem radijatoru ili fenom za kosu i uvijte trepavice. Efekt će biti primetan.

7. Redovito ću raditi piling – Ako do sada niste usvojili tu naviku, krajnje je vreme. Jednom, do dva puta nedeljno kožu lica, vrata i dekoltea očistite pilingom. Koža će biti zdrava, upale ređe, a ćete šminku lakše nanositi.

Foto Thinkstock
Foto Thinkstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track