SIPAJTE OMEKŠIVAČ NA KRPU: Evo za šta je sve koristan u kući, automobilu...

Super trikovi

SIPAJTE OMEKŠIVAČ NA KRPU: Evo za šta je sve koristan u kući, automobilu...

Žena -
Omekšivač za veš može imati široku primenu. Vrlo je koristan u kući, od uklanjanja mrlja i tvrdokornih naslaga do skidanja starih tapeta i osvežavanja automobila.

Ovde je sedam načina kako još da iskoristite omekšivač u kući.

1. Odličan osveživač prostoraVrlo je jednostavno. U bočicu sa raspršivačem uspite omekšivač i vodu u omeru 1:3, promućkajte i mešavinom pošpricajte zavese, kauč, tepih ili unutrašnjost automobila, prtljažnik... Mirisaće predivno i dugotrajno.

2. Efikasan u borbi protiv prašineNekoliko kapi omekšivača stavite na krpu za brisanje prašine i prebrišite površine i predmete u kući. To deluje na statički elektricitet, koji inače sakuplja prašinu - to zapravo sprečava njegovo stvaranje. Osim toga, i to će dodatno namirisati prostor.

3. Glatke površine postaju sjajneNapravite sredstvo za poliranje tako da pomešate omekšivač s vodom, u omeru 1:4. Ulijte u bocu s raspršivačem, pošpricajte po glatko površini i prebrišite suvom krpicom. Ovaj pripravak je pogodan i za staklene površine te tuš kabine.

4. Pomaže u skidanju starih tapete sa zida Pomešajte u nekoj posudi pun čep omekšivača i četiri čaše tople vode (oko 1 litre) i sunđerom nanosite na tapete. Umesto sunđera možete koristiti i sprej. Važno je da je voda celo vreme topla. Mešavinu nanosite na deo tapete pa ogulite dok je još mokra, i tako redom.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

5. Omekšava četkice za bojanjeNakon upotrebe i pranja četkica za slikanje, bojanje zidova... operite ih i u vodi u koju ste stavili nekoliko kapi omekšivača. Dobro ih osušite i ostaće mekani do sledećeg bojanja.

6. Za lakše čišćenje od zapečene hraneZaboravite ribanje žicom! Umesto toga napunite, na primjer, lonac na kojem su slojevi zapečene hrane vodom u koju ste dodali malo omekšivača, ostavite oko sat vremena i naslage ćete lako ukloniti.

7. Uklanja tvrdokorne mrlje s prozoraUmesto da sasušene naslage na prozorima premazujete vodom, premažite ih sa malo omekšivača, pričekajte deset minuta i obrišite vlažnom krpom. Potom prozore operite uobičajenim načinom.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

24sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track