Zašto ne treba izbegavati kožicu kada jedete piletinu?
Foto: Shutterstock/Ilustracija

Ipak nije štetna

Zašto ne treba izbegavati kožicu kada jedete piletinu?

Žena -
Već godinama stručnjaci upozoravaju da je kožica najnezdraviji deo piletine, ali najnovija istraživanja pokazuju da to baš nije tako.

Kardiolozi i nutricionisti već duže vreme govore o štetnom uticaju kožice i masnih delova piletine, piše sajt Stvar ukusa. Međutim, vreme je da počnete bez griže savesti da uživate i u ovim slasnim delovima pileta. Zbog čega? Većina masti koja se nalazi u pilećoj kožici je zdrava, nezasićena masnoća koja ne škodi zdravlju srca. Sudeći prema rezultatima studije sprovedene u Školi javnog zdravlja na Univerzitetu Harvard, nezasićene masnoće mogu doprineti smanjenju krvnog pritiska i holesterola. Pored toga, ako ostavite kožicu, meso će biti sočnije i ukusnije, pa ćete koristiti manje soli u pripremi. Ipak, pileću kožicu treba jesti u umerenoj količini. Piletina, uključujući i kožicu, ima više omega 6 masnih kiselina u poređenju s drugim vrstama mesa, a ove masne kiseline mogu pojačati upalne procese u organizmu.Zaključak je da možete uživati u sočnim zalogajima piletine i pileće kožice, ali samo u umerenim količinama. SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ:Zašto ne treba prati sirovu piletinuNajčešće greške u pripremi piletineZbog čega je dobro jesti beli luk na prazan stomakLimun, najbolji saveznik u mršavljenjuOve stvari nemojte raditi nakon obroka

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track