SPREČITE SUŠENJE RUKU TOKOM HLADNIH DANA: Ova 3 kuhinjska sastojka će vam pomoći u tome
Foto: Profimedia

Saveti

SPREČITE SUŠENJE RUKU TOKOM HLADNIH DANA: Ova 3 kuhinjska sastojka će vam pomoći u tome

Žena -
Hladno vreme i temperature ispod nule isušuju naše ruke i čine ih grubim i hrapavim na dodir, a često nam ne pomažu ni zaštitni sloj kreme, ni rukavice.

Međutim, svako od nas u svojoj kuhinji ima tri sastojka koji će pomoći da ruke i tokom zime budu nežne. Reč je o maslinovom ulju, zobenoj kaši i kokosovom ulju koji će vam pomoći u nezi ruku.

1. Maslinovo ulje - Antioksidansi i zdrave masne kiseline u maslinovom ulju omekšavaju kožu i čine je hidratizovanom.Za nežnu kožu ruku, pomešajte jednaku količinu maslinovog ulja i šećera. Masirajte ruke ovom smesom kružnim pokretima pet minuta. Nakon toga isperite i ponovite postupak još jednom tokom dana.

2. Zobena kaša - Zobena kaša može poslužiti za prirodnu eksfolijaciju kože, a proteini sprečavaju njeno isušivanje.Dve kašičice zobene kaše i jednu kašičicu meda pomešajte s malo vode sve dok ne dobijete gustu pastu. Kružnim pokretima utrljajte u kožu ruku i ostavite da se osuši deset minuta, poput maske za lice.Isperite i ponovite postupak još jednom tokom nedelje.

3. Kokosovo ulje - Kokosovo ulje ima mnoge prednosti u negi kože zbog svoje kombinacije masnih kiselina. Osim što sprečava isušivanje kože, ono i pomaže u ublažavanju od eventualnih opekotina.Najviše četiri kašičice kokosovog ulja umasirajte na ruke kružnim pokretima. Ostavite preko noći tako što ćete na ruke staviti rukavice ili pamučne čarape. Isperite ujutro i osušite ruke.Postupak možete ponavljati svako veče, a jednom nedeljno trebali biste sebi obavezno priuštiti ovaj tretman.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track